Czy możliwe jest usunięcie imienia i nazwiska ucznia z planu solidworks?

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś ma sztuczkę, aby usunąć nazwę "Studencka edycja solidworks, tylko do użytku akademickiego". Pojawia się to we wszystkich moich planach, nawet gdy zapisuję je w formacie pdf, co jest dość denerwujące, gdy wysyłam jeden z moich planów do klienta.

Załączam plik pdf, aby lepiej zrozumieć.

test.pdf

Witam

Zobacz ten post: http://www.lynkoa.com/forum/3d/comment-retirer-sous-solidworks-2012-edition-d-education

Edit: ten post zdaje się pokazywać, że nie jest to możliwe, aby nie używać wersji studenckiej do celów przemysłowych.

http://www.forum-cao.fr/viewtopic.php?f=5&t=1565

2 polubienia

Witam

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe. Musisz poczuć trochę Photoshopa lub coś podobnego.

Ale jest dość łatwy do modyfikacji.

1 polubienie

Jedynym sposobem jest zrobienie zrzutu ekranu swojego rysunku

i przekonwertować wspomnianą kopię 

Lub zapisz swój rysunek bezpośrednio w formacie PDF

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Konwertuj swój plan do formatu pdf, zwykle to działa!

1 polubienie

Bardzo dobrze dziękuję wszystkim za odpowiedzi, przepraszam, że nie wiedziałem, że pytanie zostało już postawione.

Witam

Spróbuj Widok, wykonując czynności, wyświetl adnotacje ==>hide/show==>, a następnie kliknij na nie. 

Głupie pytanie, ale adnotację można przenieść??? Jeśli tak, umieść go poza MEP, a nie będziesz go już widzieć podczas drukowania....

Możesz wydrukować w formacie "obrazu" (jpeg, gif,...), a następnie za pomocą oprogramowania do edycji obrazów, takiego jak Paint, usunąć adnotację

@ac Cobra dziękuję za odpowiedzi, ale niestety adnotacja nie jest widoczna bezpośrednio na rysunku, pojawia się po wydrukowaniu lub po przekształceniu pliku w PDF.

@alain. ERP, na formacie JPEG adnotacja nie stanowiła już problemu na tym poziomie, ale będę musiał sprawić, by zniknęła z formatu pdf. Próbowałem z programem Paint, ale nie obsługuje on formatu "PDF"

Jestem prawie pewien, że miałem już tę sprawę i udało mi się. Czy masz warstwę defpoint, która nie jest drukowana??? Bo wydaje mi się, że to jemu to przypisałem albo nałożyłem na niego kolor biały, żeby nie było go widać w druku...

Exuse mnie, ale nie wiem, co to jest warstwa defpoint.

Cze wszystkim

z LibreOffice Draw + rozszerzeniem PDFImport, uzyskuję dobry wynik.

test.pdf
1 polubienie

@FLOP1 Ho bardzo dobry wynik! Postaram się bardzo dziękuję!