Witam wszystkich, (Mój temat jest trochę za długi, przepraszam, wiem...)
Cytat blokowy
SW 2022 SP4
Mam pytanie, czy można wykonać spawanie mechaniczne przy użyciu moich profili z mojej biblioteki, przy użyciu szkiców spiralnych lub spiralnych?
Wiem, że jest to możliwe za pomocą splajnu i szkicu 3D sprzężonego lub nie z moim pierwszym szkicem splajnu i innych kształtów. Ale niemożliwe ze śmigłem lub spiralą.
Czy masz odpowiedź na moje pytanie? , wiedząc, że próbowałem wszystkiego i że nie mogę tego zrobić. To tylko po to, aby uzupełnić moje know-how.
Czy możesz opowiedzieć nam trochę więcej na ten temat, abyśmy mogli Cię śledzić! Dziękuję
@sbadenis Tak samo, czy możesz nam powiedzieć, dlaczego nie jest to możliwe. Innymi słowy, dlaczego kształt helisy miałby nie działać. (oczywiście połączenia na końcu profili nie mogą być banalne)
Witam Jestem na SW2022 SP5 i rzeczywiście , jak @Lynkoa15 wspomniano powyżej, z " Systemem struktur " działa ze śmigłem/spiralą. Zobacz poniżej, jak to zrobiłem:
Z drugiej strony nigdy nie korzystałem z tego narzędzia! Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, które mógłby nam przekazać na temat jego użytkowania i stabilności.
Witaj zozo Nie mogłam się uwolnić , ale wygląda na to, że Nicolas bardzo dobrze opisał tę metodę Sbadenis to moduł dostępny od 2019 roku, wystarczy go sprawdzić w pasku menu
Rzeczywiście, właśnie go znalazłem, dziękuję za wskazówkę. Pogłębię ten system struktury, aby dokładniej zobaczyć z czego on wynika (inaczej niż dla obecnego tematu)