Witam
Czy możliwe jest poznanie stanu generacji na poziomie Solidworks, obecnie tłumaczę się, aby wiedzieć, czy moja część jest gotowa do generowania (Driveworks zakończył sterowanie Solidworks), użytkownik musi otworzyć rysunek lub wygenerowane 3D ma sprawdzić , czy nie jest on tylko do odczytu (ponieważ przechodzimy przez Autopilota, więc brak wizualnej informacji zwrotnej od pokolenia + nasi użytkownicy korzystają z licencji Live, więc nie ma możliwości generowania lokalnie).
Chciałbym wiedzieć , czy możliwe jest sprawdzenie stanu kompilacji w Solidworks za pomocą makra/zadania/PowerPacka, aby zautomatyzować zmianę stanu przepływu pracy na przykład w "Twoje elementy CAD są gotowe".
Z góry dziękuję.
Witam
Dziękuję Thomasowi za te odpowiedzi, ale niestety to nadal nie działa, wszystkie proponowane przez Ciebie rozwiązania wskazują na przejście stanu Driveworks i/lub utworzenie pliku. To, co nas interesuje, to raczej moment, w którym DriveWorks kończy sterować SolidWorks, aby wskazać użytkownikowi, że może teraz otworzyć 3D/MEP (problem polega na tym, że między momentem utworzenia 3D/MEP a momentem, w którym 3D/MEP jest zakończony jest kontrolowany, może być mniej lub bardziej duże opóźnienie ) to właśnie ten fragment chciałbym kontrolować, moment, w którym DriveWorks zamyka 3D/MEP i użytkownik ma dostęp do tych elementów. Aby było jeszcze prościej, w Etapie 4: "Zadania generacyjne" znajduje się część "Zakończ", w której masz różne powiązane działania, to, co chciałbym, to móc otrzymać informację zwrotną, gdy zostanie wykonana akcja "Zamknij część".
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia będą wystarczająco jasne :) .
Ponownie
Nie potwierdziłem niczego, ale "natychmiast", proponowane rozwiązania 1 i 3 powinny być na tyle inteligentne, aby zarządzać i czekać, aż DriveWorks zakończy z plikiem SOLIDWORKS.
Czy znasz jakiś konkretny przykład, w którym tak nie jest?
W przeciwnym razie, dla porównania, DriveWorks 19 wprowadza nowe "lokalizacje" dla "Zadań generowania", możesz być zainteresowany "Po zamknięciu";)
Zadania generowania (dokumentacja DriveWorks) (driveworkspro.com)
Ponownie
Nie, przepraszam, nie ma konkretnego przykładu, postaram się kontynuować z plikami wyzwalanymi i przywoływanymi, ale mam wrażenie, że tylko przejście na DriveWorks 19 mogło naprawdę odpowiedzieć na moją prośbę za pomocą zadania "po zamknięciu" i "wywołaj przejście", Już widzę, jak mógłbym to zrobić. Ale przyznaję, że utknąłem na rozwiązaniu wyzwolonych i przywoływanych plików, z których oba wskazują mi tylko na utworzenie pliku. Próbowałem wspomnianego, miałem ten sam problem co wyzwolony.
W każdym razie dziękuję za pomoc.
Ok, nie martw się, polecam wysłanie e-maila do dealera DriveWorks, aby rzucić okiem :)
W przeciwnym razie, miło słyszeć, że Post-Close + Invoke Transition/Operation wydają Ci się interesujące, Twój przypadek użycia był jednym z tych, które chcieliśmy omówić za pomocą \o/