Stan rozwinięcia

Witam, zdaję sobie sprawę ze stanu  rozłożenia mojego kawałka , który nie został zrealizowany w blasze. więc tak naprawdę nie widzę, w jaki sposób faire.je dołącza do ciebie daną część

Dziękuję za Avence 

2116838.sldprt

Witam, felga tak dołączona na moim zrzucie ekranu, czy to ma być zagniecenie? A może Twój kawałek jest po prostu zwiniętym kawałkiem?

Z poważaniem:)

reponse_pliage.png

Wykonuję je w jednym kawałku, zwykle jest to kawałek spawany 

To, co radzę zrobić, to przerobić kawałek w dwóch częściach, które mogą pozostać w tym samym .sldprt

Najpierw spraw, aby część była walcowana przez moduł arkusza blachy, a następnie dodaj część spawaną. Ponieważ części nie można przekształcić w arkusz blachy z powodu przyspawanego łącznika

Cdlt powiedział:

Naprawdę nie widzę, jak zakrzywić część, będąc w blasze

Musisz narysować zakrzywiony przekrój, na razie tylko łuk koła pod kątem i średnicą pożądaną do walcowania, i użyć funkcji "Złożony arkusz podstawy/noga", wszystko, co musisz zrobić, to wprowadzić swoją grubość i gotowe.

Uwaga, w przypadku usuwania całego materiału nie zapomnij zaznaczyć pola normalnego usuwania materiału.

To tyle z Twojej strony, pozwolę Ci dowiedzieć się trochę o składaniu na SW.

Jeśli masz jakiś problem, mogę na niego odpowiedzieć :)

dziękuję mój, kiedy wykonuję moją funkcję, rozkładam ją, nie mam odpowiedniej długości 

Co muszę umieścić w obszarze składania, aby prawidłowo go umieścił

zone_de_pliage.png

dziękuję mój, kiedy wykonuję moją funkcję, rozkładam ją, nie mam odpowiedniej długości 

Co muszę umieścić w obszarze składania, aby prawidłowo go umieścił

zone_de_pliage.png

Użyj współczynnika K przy 0,5 zamiast funkcji obszaru zgięcia, która polega na tym, aby neutralne włókno znajdowało się w środku grubości.

Jest to stosunek, więc 0,5 = połowa grubości, 0,75 = 3/4 grubości itd.

Proszę bardzo, mam nadzieję, że rozwiązałem Twój problem :)

1 polubienie