Obecnie szukam sposobu na użycie makra SolidWorks (VBA) do przełączenia funkcji drzewa tworzenia w stan usunięty lub nie (wcześniej wprowadziłem wszystkie nazwy wymiaru w moim pliku Excel).
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, byłoby mi ono bardzo przydatne...
Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję, a następnie właściwości funkcji i wybierz usuń i wybierz w tej konfiguracji lub we wszystkich konfiguracjach lub określ konfigurację (konfiguracje).... Wynik jest taki sam, jak wiele kliknięć i mniej irytujące do zrobienia...
Czy myślałeś o rzuceniu okiem na DriveWorksXpress?
DriveWorksXpress to bezpłatne narzędzie, które pozwala zautomatyzować Twoje projekty. Jedną z funkcji jest możliwość zmiany stanu (usunięty lub nie) jednej lub więcej funkcji SolidWorks.
Nawiasem mówiąc, właśnie szybko sprawdziłem, idea optiSW jest całkowicie słuszna, wszystko, co właśnie powiedziałem, jest zawarte w szybko nagranym makrze.
W rzeczywistości myślę, że chciałby mieć małe "rozwijane" menu z usuniętymi i nieusuniętymi w drzewie tworzenia. Ale w tym celu powinieneś raczej zobaczyć, jak opracować dodatek lub jeśli istnieje ....