Stany wyświetlania 3D nie są zgodne w instalacji instalacji

Cze wszystkim

Obsługa SW2013 SP4.0

Mam dość duży zespół (około 1500 sztuk), do którego wybrałem, ze względu na czytelność i zrozumienie, wykonanie kilku rozstrzelonych elementów. Stworzyłem więc kilka konfiguracji (w tym przypadku 12) odpowiadających grupom (np. osłona, skrzynia biegów, elektryka, hydraulika...).

W każdej z tych konfiguracji zarządzałem następnie wyglądem każdego z komponentów (za pomocą "config-related" stanów wyświetlania), czyli wszystkim, co mnie interesuje w konfiguracji aktywnej (i co w związku z tym zostanie rozstrzelone) w kolorze jaskrawoczerwonym i wszystko inne w przezroczystej czerni.

Następnie wykonuję różne strzały eksplodujące (również 12). Do tej pory nie ma problemu, ale problem polega na tym, że kiedy zaczynam rysunek, w którym chcę zrobić płytkę na konfigurację, kiedy wstawiam swój zespół i wybieram żądaną konfigurację i związany z nią stan wyświetlania, ten ostatni nie odpowiada temu, co mam w 3D (tj. czerwony i przezroczysta czerń). Daje mi to wygląd mojej domyślnej konfiguracji!

Nie do końca rozumiem problem, jeśli ktoś coś zrozumiał (niełatwo to wytłumaczyć bez bycia przed ekranem) i chce podzielić się ze mną swoją opinią. Z góry dziękuję

Tictic

Aby zilustrować mój punkt widzenia.

3d.jpg

Aby zilustrować mój punkt widzenia.

mep.jpg

Witam

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale polecam kliknąć prawym przyciskiem myszy na swoją konfigurację i we właściwościach przypisać kolor (patrz załącznik p.1)

Po przejściu do rysunku należy wybrać potrzebną konfigurację zespołu i sprawdzić , czy styl wyświetlania jest w trybie "krawędzi w trybie cieniowanego obrazu" (patrz p2 lub 3 załącznika).

Możesz go zmienić w widoku wysokim lub klikając na swój widok, po lewej stronie pojawiają się właściwości wybranego widoku.

Wypróbuj i daj mi znać, czy spełnia Twoje potrzeby.

proprietes_daffichage.pdf

@ mickael.alves:

Witam

Widziałem tę opcję we właściwościach konfiguracji, ale problem polega na tym, że wybrany kolor dotyczy wszystkich komponentów i dlatego nie spełnia mojej potrzeby odróżniania elementów, które mają zostać rozbite, od pozostałych.

Naprawdę mam problem związany z wyglądem, ponieważ kiedy tworzę konfiguracje, ukrywając pewne komponenty, działa, ale kiedy bawię się kolorami i przezroczystościami, zacina się, nie wiedząc dlaczego.

W każdym razie dziękuję.

Witaj Tictic.

Niestety uważam, że nie ma rozwiązań Twojego problemu. W tej sprawie zostanie wydany RPD (wniosek o poprawę).

Mając trochę taki sam przypadek konfiguracji jak ty, wychodzę z tego tylko przez majsterkowanie i przy dużym szczęściu.

W rzeczywistości jestem zmuszony otworzyć moje 3D w odpowiedniej konfiguracji i dobrym stanie wyświetlania w tym samym czasie, co rysunek. W rezultacie, ogólnie rzecz biorąc (ale z kilkoma niepowodzeniami), rysunek jest zgodny ze swoim 3D.

Zmusza mnie to do ponownego otwierania 3D za każdym razem, gdy otwieram rysunek. Tak, to nie są praktyczne masy!

Dla Twojej informacji załączam link do mojego własnego pytania na ten temat  http://www.lynkoa.com/forum/configurations/piece-cache-plus-si-cachee-que-ca

Witam

Wygląda na to, że miałem ten problem, więc utworzyłem stan wyświetlania według konfiguracji. Należy uważać, aby połączyć stany wyświetlania z konfiguracjami.

Powodzenia.

Davy

@CHARRUAU Davy:

Witam

Właśnie w tym tkwi problem, mam stan wyświetlania specyficzny dla każdej konfiguracji i powiązany z tą konfiguracją, ale nic nie pomaga.