Witam
Mam problemy z narzędziem Design Study, moim celem jest określenie wymiarów półfabrykatu, który miałby identyczną objętość jak jego drugie przejście (półfabrykat stożkowy > półfabrykat z 12-zębnym).
W tym celu chciałbym dążyć (w moim studium projektowym) do tego, aby być jak najbardziej zbliżonym do mojego drugiego szkicu w tomie. Zacząłem od stworzenia 2 konfiguracji, umieszczenia czujników głośności, ale kiedy zmieniam konfigurację, mój czujnik dostosowuje się i zmienia wartość. Próbowałem również stworzyć 2 ciała objętościowe, aby umieścić czujnik głośności na każdym z nich, ale kiedy wybieram obiektyw w moim oknie badania, chwytam mój stożkowy korpus szkicu, a następnie proponuję minimalizację/maksymalizację/jest dokładnie, wybieram "jest dokładnie", ale mogę wprowadzić tylko jedną wartość, Nie mogę wybrać czujnika głośności z mojego 12-zębowego półfabrykatu (mogę wprowadzić wartość wyszukiwania za pomocą mojego czujnika, ale chciałbym, aby zrobiła to sama w przypadku modyfikacji).
Napotykam też problem z wynikami, w pudełku Optimal nie oferuje najbliższej wartości. Na załączonym zdjęciu jako optymalny scenariusz proponuję numer 1, ale widzimy, że nr 3 jest jak najbliżej.
Moim ostatecznym celem jest określenie wymiarów (wysokości / średnicy) mojego stożkowego blanku na podstawie objętości mojego 12-zębowego blanku
Z góry dziękuję za odpowiedzi
etude_de_conception_1.pdf