Badanie ruchu i czujniki

Cze wszystkim

Chcę przeprowadzić badanie ruchu obrotu o 90° obsługiwanego przez cylindry. Ma to na celu ustalenie krzywej skoku cylindrów niezbędnej do uzyskania tego obrotu.

Mój problem polega na tym, że nie mogę zainstalować czujników w tym badaniu ruchu, aby zmierzyć skok moich cylindrów?

Czy jest to możliwe w przypadku SolidWorks Premium?

Z góry dziękuję.

Dodatek SolidWorks Motion musi być włączony, aby można było przeprowadzać analizę ruchu i wstawiać czujniki. Umożliwia to tworzenie wykresów.

1 polubienie

Cześć @ rmorel

Mały samouczek byłby mile widziany

dziękuję @+ ;-)

1 polubienie

Witam

Alternatywnie możesz również użyć narzędzia "DriveAssembly" z pakietu myCADtools.

W tym narzędziu kontrolowane są wymiary, które wprawiają w ruch komponenty złożenia. Następnie pobierana jest krzywa 3D i pliki ze współrzędnymi wybranych punktów lub wierzchołków. To nie jest ruch.

Filmy (nieco stare, ale wciąż aktualne) mogą dać dobry przegląd tego, co może zrobić DriveAssembly.

Pozdrowienia

driveassembly.jpg
2 polubienia

Dziękuję Jm Savoyat, zagłębimy się w to rozwiązanie...

@+

Szkoda, że nie wszyscy mogą zobaczyć film! 

@Rim-b: o ile się nie mylę, te filmy można pobrać za darmo, wystarczy zarejestrować się na stronie myCADservices.

Nienaganny!

Z zespołem napędu. Wszystko działa idealnie...

Jest intuicyjny, wydajny i szybki.

Dziękuję Axemble.

Dziękuję wszystkim, a w szczególności jmsavoyat.

@☺jmsavoyat: Ach? Mam zamiar zarejestrować się na stronie w takim razie, dziękuję za informacje :)