Witam
Niedawno zainstalowałem oprogramowanie SW 2019 SP1. Dziś rano chciałem przeprowadzić badanie ruchu, aby pokazać kinetykę mechanizmu. Klasycznie utworzyłem klucze dla każdego z zaangażowanych ograniczeń, a następnie zdefiniowałem ich odpowiednie wartości w funkcji czasu. Ale kiedy przeczytałem o tych wydarzeniach, miałem wybór:
Opcja ruchu standardowego: Komunikat informujący mnie, że solver nie obsługuje i że może pojawić się błąd (patrz załącznik). Rzeczywiście, nic się nie dzieje
Opcja animacji: panel, który powinien otwierać się od 0° do 90°, otwiera się z kątem alfa zmieniającym się od 0° do 90°, ale "" między alfą a - alfa.
Leży. Do tej pory miałem SW 2018 i nie było problemu. Ponadto zwiększyłem pamięć RAM komputera, obecnie 12 GB, więc logicznie rzecz biorąc, mogło to działać tylko lepiej.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł?
Dziękuję i życzę miłego dnia
probleme_animation.jpg
Cześć Pierre
Jeśli działało w wersji V2018, nie ma powodu, dla którego nie miałoby działać w V2019.
Zwłaszcza, że są to części, które nie są ulepszane ani nawet zmieniane. Prawdopodobnie jest to coś pod względem parametrów, które nie zostały spełnione podczas aktualizacji.
Z drugiej strony nie mogę Wam powiedzieć co, bo nie widząc ASM, trudno cokolwiek powiedzieć.
Z drugiej strony nie mówisz o swojej karcie graficznej, ponieważ jeśli, jest to bardziej objaw karty RAM.
W przypadku pamięci RAM można łatwo sprawdzić, ile jest zajęte (zużyte). Jeśli jest to mały zespół, to są to orzeszki ziemne.
Mam wersję 2019 SP1, więc jeśli chcesz, żebym sprawdził, czy problem pojawia się na moim komputerze, jest to możliwe.
Pozdrowienia
Kamień
Skądinąd to właśnie zasugerował @Jm Savoyat, któremu pozdrawiam.
{[ Alternatywnie możesz również użyć narzędzia "DriveAssembly" z pakietu myCADtools.
W tym narzędziu kontrolowane są wymiary, które wprawiają w ruch komponenty złożenia. Następnie pobierana jest krzywa 3D i pliki ze współrzędnymi wybranych punktów lub wierzchołków. To nie jest ruch.]}
Jeśli masz proste ruchy w ograniczonych ilościach , od V2016 masz funkcję "Constraint Driver" , która jest prosta i bardzo praktyczna oraz stanowi dobrą alternatywę dla Motion.
Pozdrowienia
Może odśwież sterownik karty graficznej.
Czasami z jednej wersji na drugą odgrywa pewną rolę. Muszę mieć kilka bardzo zróżnicowanych wersji, więc czasami żongluję z 2 lub 3 pilotami.
1 polubienie
Dobry wieczór Pierre
Problem wynika z animacji wiązania kątowego. Jest to problem trigo znany od 2010 roku, co oznacza, że nie może zatrzymać się na pozycji zerowej. Rzeczywiście, nawet jeśli jesteś pod kątem 33°, a poniższy obrazek sprawi, że będziesz na przykład pod kątem 35°, cóż, jest on ustawiony w odniesieniu do zera, a nie do 33+2. Stąd efekt motyla przemieszczenia
NA SZCZĘŚCIE Istnieje prosta alternatywa, która polega na użyciu silnika do pokrywy. W tym przypadku to czas trwania i prędkość definiują kąt otwarcia. Jest to dość łatwe do dostosowania, przesuwając, ponieważ wartości kątowe są wskazane.
Najprostszym sposobem może być również użycie "silnika", ale z opcją segmentową, która pozwala (jeśli jest to interesujące) lepiej kontrolować prędkość ruszania i zbliżania się, jeśli występuje przyspieszanie i zwalnianie.
Z drugiej strony, w przypadku części, która oddala się i zbliża, nie ma problemu z kontrolą odległości, ponieważ nie ma kąta (więc nie ma prasowania pod kątem 0°). Zauważ, że tutaj również możesz umieścić silnik liniowy i będziesz miał płynniejszy obraz , co jest lepsze, jeśli musisz pokazać animację klientowi ;-)
Jako przykład wyślę Ci plik z odpowiednimi ustawieniami.
Pozdrowienia
P....
Witam @ Pierre Mihailovic
Pliki prowadzące do pozytywnego wyniku znajdują się w Twojej osobistej skrzynce pocztowej.
Pozdrowienia
@tous Ci, którzy mają wersję 2019, mogą ją pobrać, jeśli chcą plik ZIP.