Witam
Odkrywam ten moduł i mam anomalię w definicji obwiedni środowiska.
Zajmuję się powierzchnią do wytłaczania. Czy ktoś jest zaprawiony w tym module?
Mogę symulować mieszaniny płynów w rurze z kranami.
Ja działałem w ten sam sposób.
Definicja wtyczek zamykających domenę modelu;
Na początek dwa warunki brzegowe dla atmosfery, to jest test.
Region w rotacji.
Może to podchwytliwy punkt na normalnej sile, ale jestem na Y w odniesieniu do układu i orientacji mojego śmigła;
Dziękuję za wszelką pomoc.
Miłego końca dnia.
Widmo.
helice_propulsive_v1.sldprt
Myliłem się, jest to o wiele prostsze, w rzeczywistości kierunek studiów pozostaje otwarty, nie ma użycia korków.
uchwycenie wyniku przepływu i siły nośnej śmigła bliskiego 1500 N w napędzie.
Śmigło się nie obraca, to jego otoczenie, jest zwodnicze przy pierwszym podejściu, logika, która jest bardzo charakterystyczna dla symulacji przepływu.
solution_validee_v4.jpg
Witaj Spectrum
Jeśli Ci się udało, dobra robota! Ale czy mógłbyś zamknąć temat, wybierając najlepszą odpowiedź
DLA INFORMACJI
Jest grupa stworzona specjalnie dla FLOW, ponieważ bardzo niewiele osób korzysta z flow, ale w tej grupie znajdziesz tych, którzy mają umiejętności na tym oprogramowaniu. Zarejestruj się, będziesz miał większe szanse na uzyskanie odpowiedzi, ponieważ członkowie grupy są powiadamiani w przypadku nowych pytań i nowych odpowiedzi.
https://www.lynkoa.com/groupes/solidworks-simulation/flow-simulation
Pozdrowienia
Witaj Zozo,
dziękuję za link, zamieszczę samouczek na temat kontroli za pomocą równań zębów z zarządzaniem stopą zęba, zakończy on pracę poprzedniej osoby, która dokonała ogromnej syntezy;
Nadal eksperymentuję z modułem Flow i odkrywam wiele istotnych rzeczy w rozmiarach moich różnych projektów;
Miłego tygodnia.
Widmo
2 polubienia