Witam
Czy możliwe jest uruchomienie zadania podczas archiwizacji? Niektóre uruchamiam już podczas walidacji, ale do archiwizacji przyznaję, że nie wiem, jak to zrobić.
Dziękuję
Witam
Czy możliwe jest uruchomienie zadania podczas archiwizacji? Niektóre uruchamiam już podczas walidacji, ale do archiwizacji przyznaję, że nie wiem, jak to zrobić.
Dziękuję
Witam
Dla mnie istnieją dwie metody uruchamiania zadania w Solidworks:
Wykonaj zadanie na żądanie. Kliknij prawym przyciskiem myszy plik -> przejdź do zadania
Uruchamianie zadania przy zmianie przepływu.
Co chcesz zrobić w zakresie zadań archiwizacyjnych?
Cdlt powiedział:
Julia
Witam
Obecnie, jak być może zrozumiałeś, uruchamiam zadanie, klikając prawym przyciskiem myszy, które pozwala mi odziedziczyć właściwości folderu nadrzędnego.
Chcę zintegrować to zadanie, gdy plik zostanie zaewidencjonowany zaraz po pierwszym utworzeniu.
Nie wydaje mi się, aby możliwe było uruchomienie zadania w archiwum.
Witam
Powinno to być możliwe poprzez podzielenie pierwszego stanu przepływu pracy na dwa odrębne stany z "automatycznym" przejściem między nimi, to właśnie w tym przejściu możesz umieścić działania do wykonania, takie jak rozpoczęcie zadania lub aktualizacja zmiennych lub inne. (zobacz TUTAJ)
Pozdrowienia
D.Roger ma rację, nie myślałem o tym.
Możesz dodawać zadania, definiować zmienną w automatycznym przejściu.
W przeciwnym razie z wysyłką możliwe jest dodanie go do bagażnika
http://help.solidworks.com/2015/French/EnterprisePDM/Admin/IDD_DLG_EDIT_ACTION.htm
CDLT powiedział:
Masz rację, z wyjątkiem tego, że ja chcę mieć to w archiwum, a nie w stanie, który będzie specyficzny dla przepływu.
O ile się nie mylę, nie rozumiem, jak zastosować twoją technikę.
Nie widzę w moim kanale informacyjnym, gdzie mogę znaleźć zmianę stanu archiwizacji i wyodrębniania
Dopóki pierwsza archiwizacja pliku nie zostanie wykonana, fizycznie nie znajduje się on w repozytorium, więc nie można zastosować zadania lub akcji związanej z Epdm, zasada podana powyżej polega już na umieszczeniu pliku w repozytorium poprzez archiwizację, a następnie automatycznym zastosowaniu określonej liczby operacji na końcu pierwszej archiwizacji. Operator musi zatem zdecydować się na wykonanie pierwszej archiwizacji przy zachowaniu wyodrębnionego pliku.
Jeśli wiesz co nieco o programowaniu, wszystko to można zrobić automatycznie za pomocą jednego polecenia (archiwizacja, różne działania, ekstrakcja itp.)
Pozdrowienia
Kliknij prawym przyciskiem myszy plik lokalny i dodaj go do repozytorium.
Powinno to umieścić plik w bazie danych bez archiwizacji.
Następnie automatyczne przejście rozpocznie się normalnie, więc zadanie, jeśli takie istnieje.
Nie mam dziś dostępu do EPDM, nie mogę testować
Witam
Czy nasza opinia rozwiązała Twój problem?
Cdlt powiedział:
Witam
Nasze pliki znajdują się w sejfie po utworzeniu, nie muszę klikać prawym przyciskiem myszy.
I jeszcze nie wymyśliłem, jak to zrobić za pomocą DISPATCH
D. Roger i Yannick Petit mają rację: jest to z pewnością właściwe rozwiązanie, aby wykonać zadanie podczas pierwszej archiwizacji pliku.
Wariantem byłoby dokonanie podwójnego wyboru pod względem przejść: "klasyczne" przejście lub "ulepszone" przejście z dodatkiem makro. Oznacza to jednak, że makro będzie mogło być uruchamiane tylko między niektórymi stanami przepływu pracy (chyba że wykonasz podwójne przejścia między wszystkimi stanami, ale wydaje się to kłopotliwe i prawdopodobnie bezużyteczne)