Kiedy aktywuję mój ploter, powinien się on zainicjować (około 30 sekund). W międzyczasie chciałbym tylko wyświetlić formularz użytkownika, który mówi, że musimy poczekać i który usuwa się po zakończeniu inicjalizacji plotera.
Mój problem polega na tym, że:
Jeśli powiem VBA, aby zainicjował ploter, a następnie otworzył formularz użytkownika, formularz użytkownika otworzy się po 30 sekundach. I odwrotnie, jeśli powiem, że najpierw otwórz formularz użytkownika, reszta kodu zostanie wykonana po zamknięciu formularza użytkownika.
Czy masz jakiś pomysł, jak mogę to naprawić lub obejść? Dziękuję.
@Aurelien: W makrach nie zaleca się korzystania z pasków postępu. Rzeczywiście, aby działał poprawnie, wymagałby zarządzania wielowątkowego (zarządzania kilkoma zadaniami jednocześnie). Ponieważ jeśli nie, pasek "zawiesza się" podczas wykonywania makra i dlatego jest bezużyteczny.
To jest dokładnie ten sam problem, który mam z moim ploterem, na przykład musiałbym otworzyć moje dwa formularze użytkownika w tym samym czasie.
Dziękuję
Redagować:
Ach, właśnie zobaczyłem wiadomość od .PL, nie wiedziałem, że istnieje metoda "_activate", znałem "_initialize" dla Excela, ale nie działała na SW lub popełniłem błąd. Będę Cię informować na bieżąco, dziękuję!
Edycja 2:
To nie działa. Czy mogę prosić o przetestowanie Twojego rozwiązania na przesłanym przeze mnie makrze? Żeby dowiedzieć się, czy to ja popełniłem błąd. Dziękuję