Witam, szukam sposobu na automatyczny eksport DXF z rysunków solidworks, ale automatycznie (bez uciekania się do solidworks).
może za pomocą narzędzia myCADtools?
Dziękuję za wskazówki.
Witam, szukam sposobu na automatyczny eksport DXF z rysunków solidworks, ale automatycznie (bez uciekania się do solidworks).
może za pomocą narzędzia myCADtools?
Dziękuję za wskazówki.
Witam
W narzędziach MyCADTools masz BatchConverter, który idealnie pasuje.
Z drugiej strony, jak każde inne rozwiązanie, musisz mieć licencję SolidWorks na stacji roboczej, nawet jeśli te operacje będą automatyczne, oprogramowanie otwiera SolidWorks do ich wykonania !
Witam
Rzeczywiście, potrzebujesz SolidWorks na stacji roboczej, a dzięki BatchConverter SolidWorks jest otwarty: o ile mi wiadomo, nie ma możliwości konwersji plików SolidWorks bez SolidWorks.
Dziękuję, na razie zdecyduję się na to rozwiązanie, nawet jeśli ideałem byłby niezależny interfejs.
Jedynym możliwym niuansem jest przeniesienie konwersji na inną stację roboczą (która nieuchronnie jest wyposażona w SolidWorks).
Tak można zrobić na przykład z EPDM, gdzie jeśli żądana jest konwersja plików, operacja może być wykonana na komputerze żądającym, lub na dowolnym komputerze w sieci EPDM zadeklarowanym jako "konwerter", lub na komputerze dedykowanym do konwersji.
Ale nie wiem, czy inne systemy niż EPDM mogą pozwolić na tego rodzaju przekierowanie.