Witam
Otworzyłem folder z plikami części narysowanych w SolidWorks 2011, z wyjątkiem niektórych części i złożeń, które nie otwierają się w Solidworks 2015 ("przyszła wersja")
Czy masz rozwiązanie? Dziękuję
Witam
Otworzyłem folder z plikami części narysowanych w SolidWorks 2011, z wyjątkiem niektórych części i złożeń, które nie otwierają się w Solidworks 2015 ("przyszła wersja")
Czy masz rozwiązanie? Dziękuję
Witam
Zwykle nie ma problemu z otwarciem plików SW w starszej wersji.
Nie jest jednak możliwe otwieranie plików w wersji wyższej niż format natywny. Możliwe jest przekonwertowanie ich na neutralne formaty (krok, igs itp.). Pociąga to jednak za sobą utratę drzewa stworzenia.
Niektóre wersje najnowszych dodatków Service Pack umożliwiają otwieranie plików w nowszej wersji. Przykład Możliwe jest otwarcie pliku 2014 z wersją 2013 SP5. Jednak ze względu na ewolucję nie jest to możliwe na przykład w latach 2014 i 2015.
Witam
Jeśli jesteś w edukacji, Twój SW2015 odpowiada przemysłowemu SW2014, więc próbujesz otworzyć się w 2014 roku 2015, więc jest to niemożliwe.
W przeciwnym razie nie można mieć przyszłej wersji na 2015, ponieważ jest to najnowsza wersja.
@+
Zacząłem od nowa i rzeczywiście był to błąd, dostałem pliki z częściami w dwóch kopiach, jednej dobrej i jednej złej ("przyszła wersja" po raz kolejny)
Dziękuję