Eksport zestawu SW 2018 do SW 2014, jak to zrobić?

Cze wszystkim

Obecnie pracuję z domu i pracuję w ramach sw2018. Muszę wysłać zespół do mojego wzorca, który korzysta z oprogramowania 2014.

Próbowałem zapisać mój zestaw w kroku 214, ale nie udało mi się go uelastycznić...

Czy masz jakieś rozwiązania, aby móc przekonwertować mój "dynamiczny" zespół na sw2014 lub aby móc uelastycznić krok?

Dziękuję

Odpowiedź brzmi: nie, przepraszam

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to nagrać film i wysłać go do niego

lub parasolid wyślij wszystkie części i montaż

które będzie musiał odbudować i bawić się z ...

@+

3 polubienia

Nie ma sposobu, aby krok był elastyczny? ponieważ udało mi się stworzyć krok montażu, ale nie jest on usuwalny. 

Witam

Zwykle, jeśli zapiszesz swój zespół krokowy, nie należy go naprawiać, gdy zostanie później ponownie otwarty. Sprawdź opcje importu, patrz pj

img_20200716_144041.jpg

AC Cobra > Ustawiłem swoje ustawienia tak, jak zrobiłeś to na obrazku, a mój krok zapisuje się i otwiera szybciej i nie jest stały, ale nie mam już ograniczeń montażu.

Czy jest jakiś parametr, którego zapomniałem sprawdzić, aby zachować ograniczenia? 

capture_sw.jpg

Nie, nic lub więcej, krok jest plikiem neutralnym, więc nie ma żadnych ograniczeń.

Najlepszym sposobem, aby pokazać szefowi, jak to działa, jest albo nagranie filmu  (odpowiedź z gt22), albo udostępnienie dostępu do ekranu (poprzez wideokonferencję) za pośrednictwem Microsoft teams, anydesk, teamviewer lub innego oprogramowania i pokazanie mu siebie.

Ze swojej strony korzystamy z Microdsoft Teams, z udostępnianiem dźwięku (zestaw słuchawkowy + mikrofon) i ekranu oraz możliwością pozwolenia jednemu z 2 rozmówców na trzymanie ręki na myszce i przebieranie się w trakcie drogi.

3 polubienia

Po prostu zaznacz wszystkie części w 3D , kliknij prawym przyciskiem myszy i napraw.

ok dziękuję wszystkim za rady, wyślę mu krok, aby miał kontrolę nad wszystkimi elementami i wyślę mu film z kinematyki montażu.