Od kilku miesięcy korzystam z dziennika projektowania w częściach Solidworks. Dodaję wiele dokumentów, takich jak instrukcje, plany, gdy są to części od dostawców lub różne wersje planów w formacie PDF, gdy są to części obrabiane. Kiedy kończę montować swoją firmę, pakuję się i przechodzę do archiwizacji. Chciałbym wyodrębnić pliki, które są zamknięte w każdej z części, abym mógł zbudować bazę dla osób, które nie mają Solidworks. Czy jest to możliwe? Dużo szukałem bez rezultatu.
Dziennik projektu jest dokumentem programu Word . Docx (Dokument Doktorski)
Jak wiadomo, można go znaleźć w folderze Skoroszyt projektu w drzewie autorskim FeatureManager. Dostępne również za pomocą eksploratora plików w okienku zadań, w obszarze >dossier_d installation>\lang\i>language>\, journal.docx.
Będąc dostępnym osobno, podobnie jak pliki biurowe, jest gotowy do dystrybucji w takiej postaci, w jakiej jest lub w formacie PDF po zapisaniu w formacie. To z pakietem i gotowością, który może grupować tylko pliki WORD lub po prostu z menedżerem plików.
Dziękuję za odpowiedź. Pomyliłem słowa gazeta i segregator. Podaję przykład z obrazem.
Mam tutaj kupiony w sklepie obiektyw, który integruję z moim produktem. Dostawca dostarcza mi plan w formacie PDF z tą perspektywą. Dzisiaj wciągam plan dostawcy do segregatora projektowego. Na końcu mojego projektu, kiedy go zamykam. Że pakuję się na wynos. Konwertowanie rysunków do formatu PDF. Itd. Czy możliwe jest automatyczne wyodrębnienie wszystkich plików PDF, PowerPoint itp.? które zostały umieszczone w segregatorach o różnych wzorach? Przekazywanie dokumentacji projektowej.
Chcę zrobić to samo, co Pepino, mam zestaw standardowych części, a na końcu projektu chciałbym, aby wszystkie pliki PDF wstawione do dziennika projektowania różnych części, zostały automatycznie wyodrębnione i dodane do tego samego folderu.
makro YP69 działa bardzo dobrze, jeśli weźmiemy je za to, co ma robić, a mianowicie pokazywać funkcje, które należy wykorzystać, aby stworzyć bardziej kompletne makro umożliwiające eksport części wstawionych do skoroszytu projektowania ... W obecnej formie umożliwia otwieranie, za pomocą programu zdefiniowanego domyślnie w systemie Windows, plików wstawionych do części lub złożenia pierwszego poziomu załadowanych w oprogramowaniu.
Więc nie mogę go zmusić do pracy. Skopiowałem/wkleiłem tekst do nowego makra, ale nic się nie dzieje. Jestem nowicjuszem w makrach, nigdy ich nie używam