Wyodrębnianie elementu arkusza blachy z bryły przeciągniętej helisy - SOLIDWORKS

Cze wszystkim!

Szukam prostej i szybkiej metody, aby wydobyć plik DXF do cięcia laserowego (płaskiego) i w związku z tym wykonać element blaszany, z bryły 3D takiej jak poniżej.
Chcę wyciągnąć moje 2 boczne półfabrykaty i dolny arkusz i inne, jeśli to konieczne (jeśli na przykład zamknę całość)

Załączam model 3D.
Z góry dzięki!

krzywa.sldprt

Nie wszyscy widzą 3D (przyszła wersja).

Jeśli dobrze zrozumiałem prośbę, spójrz na ten samouczek wykonany jakiś czas temu, ale nadal aktualny:

https://www.lynkoa.com/contenu/r%C3%A9aliser-une-spire-pour-vis-darchim%C3%A8de-en-t%C3%B4lerie-0

W przeciwnym razie opublikuj zdjęcie, aby poprawić moją odpowiedź!

W załączeniu znajduje się widok mojego pokoju, o którym mowa

capture.jpg

W przypadku części takiej jak Twoja idealnym sposobem na uzyskanie stanu rozwiniętego jest użycie funkcji arkusza blachy, która pozwala na utrzymanie części w stanie normalnym i w stanie rozwiniętym.

W załączeniu przykład (SW2020).

Aby rozwinąć, wybierz ten element w Arkuszu blachy po wybraniu Blacha bazowa Gięta1 w menedżerze elementów

A wynik rozwinął się na zdjęciach:

Dla pierwszej odpowiedzi rzeczywiście z obrazem zdaję sobie sprawę, że odpowiedziałem obok, co pokazuje, że obraz jest niezbędny...

test.sldprt
2 polubienia

Dziękuję, ale tutaj komplikacja polega na tym, że jest to debillarding: zamiatanie wzdłuż śmigła i o innym kształcie pod spodem/poniżej.

Za pomocą narzędzia do płaskiej powierzchni

SOLIDWORKS Premium 

@+

1 polubienie

Skorzystaj więc z samouczka, aby wykonać 1. arkusz również za pomocą śmigła. następnie walcowane boki blachy.

1 polubienie

Jeśli masz model testowy 3D, to będzie najlepszy!
Dziękuję

W załączeniu znajduje się przykład z samą dolną płytą

EDIT: Z częścią jest lepiej

exemple_tole.sldprt

Dziękuję bardzo
Opanowałem tę część, ale jest to bardziej dla bocznej części, w której trochę suszę (z rusztem na niej) ...

Jakieś propozycje, proszę o pomoc?

W przypadku drugiej części musisz postępować w ten sam sposób, albo w tym samym pokoju, albo w drugim pokoju, w zależności od tego, co chcesz osiągnąć.

Tutaj całość jest zbierana w tym samym pomieszczeniu, aby wybrać część, którą chcesz w stanie rozwiniętym, klikasz na rozwinięty stan 2 lub 3, a następnie na płaską ikonę (z 3D) i aby wyeksportować zapisz jako dxf lub dwg wybierz Praca z blachą i zatwierdź.

Albo wykonujesz rysunek i rozkładasz 2 płaskie arkusze, a następnie eksportujesz.

exemple_tole-v2.sldprt