Witam
Mam zespół kilku części, a kiedy tworzę szkic do wykonania wyciągnięcia, nic się nie dzieje i nie mam żadnych wad w wyświetlaniu ??!!!
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, z przyjemnością go przyjmę....
Spc-050A-CU400-1_cuve_semie_finie.sldasm
Witam
Mam zespół kilku części, a kiedy tworzę szkic do wykonania wyciągnięcia, nic się nie dzieje i nie mam żadnych wad w wyświetlaniu ??!!!
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, z przyjemnością go przyjmę....
Witam
Albo jesteś w złożonym trybie montażu (patrz dolna część ekranu po lewej stronie) i w takim przypadku musisz go wyłączyć, albo szkice są w trybie ukrytym w okularach na górze w środku działającego wentylatora.
@+
Dziękuję kojocie,
Nie jestem w złożonym trybie montażu, właśnie sprawdziłem.
W każdym razie moje szkice są widoczne, a akcja jest dobrze wykonana, ale bez rezultatów...
Ponownie
Chyba nie zrozumiałem twojego problemu.
Co nie działa, usuwanie materiału nie jest wykonywane?
@+
Witam
Mam pytanie, dlaczego odejmowanie wykonujesz w złożeniu, a nie w części?
Niech moc będzie z tobą
Coyotte: Tak, usuwanie materiału nie jest wykonywane (zwykle nie mam problemu)
obi: Robię to na montażu, ponieważ robimy nasze plany zgodnie z zakresem produkcji
1-Montujemy virolle
2-Wykonujemy różne kolczyki
itd... i mieć plany, które krok po kroku podążają za naszymi zakresami...
albo musiałbym zrobić różne konfiguracje... To, co mnie zaskakuje, to fakt, że robię to od dłuższego czasu i po raz pierwszy mam ten PB.
Ponownie
I nie masz żadnych komunikatów o błędach?
Czy twoje okucia mają dobrą objętość?
@+
tak, nie ma komunikatów o błędach... Części blaszane
Witam
Czy możesz zrobić "kompozycję na wynos" ze swojej mieszanki? Abyśmy mogli otworzyć Twój zespół ze wszystkimi częściami.
Z moim podstawowym pytaniem opuściłem moje zgromadzenie
Tak, ale montaż bez części nie da się nic zrobić.
Niech moc będzie z tobą
Nie, musisz zrobić kompozycję, którą zabierzesz ze sobą, decydując się na zapisanie w suwaku (arboresecne flat, gdy jesteś przy tym) i opublikowanie tego zamka.
Witam
Teraz umieszczasz tylko plik sldasm bez sldprt. Utwórz plik zip z folderu z częściami i zespołem. Tam będziemy mogli coś zobaczyć.
Ponownie
To właśnie mówiłem, okucia są na powierzchni, patrzę na dlaczego.
@+
Edycja: a priori to jest po złożeniu po wszystkich usunięciach materiału, czy nie możesz wykonać cięć bezpośrednio na modelu 3D bez wykonywania "Rozłożonego"?
Witam
U mnie problem tkwi w części SPC-050A-CU502-1_TOLE SKUWKI CM, Enlev. mat.-Extru.8 wykonujesz usuwanie materiału o wartości 0,1, koniecznie przy składaniu blachy masz nakładające się na siebie powierzchnie. Edytuj, czy działa, albo usuń, albo zwiększ wartość.
Niech moc będzie z tobą
Ponownie
Ok, odkryłem, że usuwanie materiału w twoich tulejach musi być w "przez wszystko", ponieważ jeśli trzymasz "przywiązanie do grubości" podczas składania, następuje deformacja i otwór już się nie otwiera, stąd problem.
@+
Edit: Właściwie to @OBI WAN ma rację, tylko usunięcie materiału 8 do 0.1 jest problemem