Przeniosłem się do nowego projektu, klient przysłał mi budynek w pliku .stp... Zdiagnozowałem plik, przekonwertowałem go na .asm, itd itp... Zespół składa się z kilku elementów: jednoczęściowej konstrukcji budynku, zespołu składającego się z metalowej konstrukcji wewnątrz budynku i kilku maszyn przemysłowych.
Chciałem nałożyć kilka profili na budynek (.prt), aby wyeliminować niektóre elementy, które mi przeszkadzają, a także ułatwić przyszłym posłom do PE zrobienie tego. Niestety, z niewiadomych przyczyn , funkcja ekstruzji jest wyszarzona, nie mogę zrobić tego, co chcę... Starałem się opierać na kilku różnych powierzchniach, na płaszczyźnie... Nic do roboty, zrobiłem 2-3 wyszukiwania na ten temat, ale nic nie mogłem znaleźć...
Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem? Jak to naprawić? Dziękuję
Więc pytanie jest bardzo proste: Nie masz korpusu objętościowego, więc nie możesz usunąć materii!! :/
Teraz, aby osiągnąć to, czego chcesz, najprostszym sposobem (z mojego punktu widzenia, nie znam szczegółów Twojej potrzeby!) jest usunięcie (dezaktywacja, niekoniecznie trwałe usunięcie) funkcji "zaimportowanej powierzchni XX" , których nie potrzebujesz.
Haaarf... To prawda... Brak możliwości cięcia, jeśli nie ma objętości :s
Problem polega na tym, że jest dobra chochla importowanych powierzchni... Kiedy widzisz, że prosta ściana składa się z 10-15 zaimportowanych powierzchni... Dlaczego moi klienci nie pracują po prostu na Solidworks... Wydaje mi się, że poświęcam więcej czasu na debugowanie plików moich klientów niż na projektowanie ich maszynerii:(
Nie przypomina mi to żadnych dobrych wspomnień z tego wszystkiego. Kiedy robiłem formy, mieliśmy niezły ubaw, z częściami klienta w STEP, które trzeba było ponownie zszyć itd. (radość z objętości)
W przeciwnym razie nie możesz uszyć swojego kawałka, a następnie wykonać funkcji wypełnienia?
Szczerze mówiąc, nie, nie próbowałem niczego więcej, ale mam wspaniałego przyjaciela, który mówi mi, że ten format stopniowo staje się uniwersalnym formatem w świecie budownictwa.
Myślę, że Joss.G powinien zapytać swojego klienta, czy tego typu format może być mu dostarczony, ponieważ dopiero zaczyna swój projekt i wtedy będzie mógł ocenić....
Nie bardzo sobie radzę, ledwo mam czas przełączyć się na Lynkoa, jesteśmy w środku bałaganu w biurze, dostałem 3 różne pliki i mam duże problemy na budowie, więc nie zrobiłem żadnego postępu w zakresie konwersji na głośność...
Poprosiłem mojego klienta o inne formaty plików, nie otrzymałem od niego odpowiedzi i jeszcze go nie uruchomiłem... Strona jest na razie odłożona na bok, mamy inne, dość pilne priorytety...
Ale mam w głowie wszystko, co mi powiedziałeś ^^ niedługo mi się to przyda ;)