Wyświetlanie opisu w oknach systemu Windows

Witam

Chciałbym, aby w moich folderach i podfolderach automatycznie pojawiała się zakładka opisu obok "nazwa", "zmodyfikowano" "typ" itp. W rzeczywistości wiem, jak to zrobić w folderze (kliknij prawym przyciskiem myszy, inny i sprawdź opis). Ale chodzi o to, że chciałbym, aby zakładka opisu była automatycznie umieszczana podczas tworzenia folderu. Wiem, że wiem więcej o windowsie niż musisz to zobaczyć, ale to i tak jest związane z SW, więc i tak pozwalam sobie zadać tutaj pytanie. Jeśli ktoś ma pomysł.

Z góry dziękuję. 

Jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz, aby kolumna "opis" była obecna w oknie wyświetlania pliku systemu Windows (jak na załączonym obrazku)

Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy puste miejsce, a następnie przejdź do "sortuj według" i wybierz "inne"

Pojawi się lista z polami wyboru. Zaznacz pole "Opis" i ok

description.png

Dziękuję Bart, ale jak mówię w moim pytaniu wiem, jak to zrobić w pliku.

W rzeczywistości chciałbym, aby podczas tworzenia folderów lub podfolderów kolumna opisu była automatycznie umieszczana bez mojej manipulacji. do zrobienia. Próbowałem zobaczyć w ustawieniach systemu Windows , ale nic nie mogłem znaleźć.

Jeśli ktoś ma pomysł.

Cześć Paille1384,

Operacja jest prosta, klikasz prawym przyciskiem myszy kolumnę, a następnie dodajesz żądaną kolumnę.

Następnie w zakładce Widok systemu Windows kliknij Opcje, a następnie:

Zmień opcje folderów i wyszukiwania, następnie przechodzisz do zakładki Widok i klikasz na: Zastosuj do folderów, walidujesz za pomocą Tak do wiadomości.

Zobacz załączony film

Klasa A+

Mick

dossiers.wmv
4 polubienia

Idealnie, dziękuję mcordero.

Mała rzecz, jestem na Windows 7, ale szczypta jest taka sama, zamiast przechodzić do zakładki opcji, której nie mam, musisz przejść do "zorganizowane", a następnie, jak wskazałeś, zakładka widoku "opcje folderów i wyszukiwanie" i na koniec zastosować do folderów.

Jeszcze raz dziękuję i życzę miłego dnia.