Chciałbym, aby w moich folderach i podfolderach automatycznie pojawiała się zakładka opisu obok "nazwa", "zmodyfikowano" "typ" itp. W rzeczywistości wiem, jak to zrobić w folderze (kliknij prawym przyciskiem myszy, inny i sprawdź opis). Ale chodzi o to, że chciałbym, aby zakładka opisu była automatycznie umieszczana podczas tworzenia folderu. Wiem, że wiem więcej o windowsie niż musisz to zobaczyć, ale to i tak jest związane z SW, więc i tak pozwalam sobie zadać tutaj pytanie. Jeśli ktoś ma pomysł.
Dziękuję Bart, ale jak mówię w moim pytaniu wiem, jak to zrobić w pliku.
W rzeczywistości chciałbym, aby podczas tworzenia folderów lub podfolderów kolumna opisu była automatycznie umieszczana bez mojej manipulacji. do zrobienia. Próbowałem zobaczyć w ustawieniach systemu Windows , ale nic nie mogłem znaleźć.
Operacja jest prosta, klikasz prawym przyciskiem myszy kolumnę, a następnie dodajesz żądaną kolumnę.
Następnie w zakładce Widok systemu Windows kliknij Opcje, a następnie:
Zmień opcje folderów i wyszukiwania, następnie przechodzisz do zakładki Widok i klikasz na: Zastosuj do folderów, walidujesz za pomocą Tak do wiadomości.
Mała rzecz, jestem na Windows 7, ale szczypta jest taka sama, zamiast przechodzić do zakładki opcji, której nie mam, musisz przejść do "zorganizowane", a następnie, jak wskazałeś, zakładka widoku "opcje folderów i wyszukiwanie" i na koniec zastosować do folderów.