Właśnie wziąłem wersję 2021 SolidWorks i muszę przejąć mój zestaw z wcześniejszej wersji (2014).
Niestety, nie mogę podążać ścieżką utworów, które mam w mojej "osobistej" bibliotece, bez konieczności samodzielnego szukania nowej ścieżki każdego utworu.
Musiałem przełączyć się z Dropbox na Synology, nie wiem, czy to ma wpływ.
Witam
Nie jestem jednak pewien, czy rozumiem problem, jeśli ścieżki dostępu się zmieniły, SW siłą rzeczy traci te linki.
Z drugiej strony, jeśli jest to problem z ustawieniem dostępu do plików biblioteki za pośrednictwem biblioteki projektów, wystarczy ponownie zadeklarować ścieżkę w opcjach ogólnych (lokalizacja pliku, a następnie biblioteka projektu) lub dodać ją bezpośrednio w bibliotece.
1 polubienie
Witam
Tak, ścieżka została zmieniona po przejściu z Dropbox na Synology...
Po zmianie wieży firma skorzystała z okazji i przeszła z Dropbox na Synology. Problem polega jednak na tym, że ścieżki standardowych części, które utworzyłem w mojej bibliotece, nie podążają za sobą, co jest całkowicie normalne, ponieważ ścieżki nie są już takie same. Ale chciałbym móc przywrócić nową ścieżkę tych części bez konieczności robienia tego ręcznie w każdym przypadku z osobna... Niemożliwe, biorąc pod uwagę ilość!
Mam wątpliwość, bo nie używałem go od kilku lat, bo spowalniał otwieranie plików, ale sprawdzając ten odnośnik i dodając swoje ścieżki do nowej biblioteki w "Go to reference documents" wydaje mi się, że jeśli nie znajdzie części (zła ścieżka, to szuka w określonej ścieżce.
Przykład dla:
D:\Temp1\temp2\part1.sldprt
On będzie szukał w środku
G:\Temp\Temp1\temp2\part1.sldprt
Jeśli dodasz dysk G:\ w dokumentach referencyjnych.
W przeciwnym razie najprostszym sposobem jest prawdopodobnie współpraca z działem IT, aby upewnić się, że nazwy ścieżek pozostaną takie same pomimo zmiany sprzętu (na przykład mam punkt dostępowy Wi-Fi w moim skrzynce SFR o nazwie freebox_xyz: Nie chciałem ponownie konfigurować wszystkich podłączonych obiektów, więc ponownie skonfigurowałem skrzynkę). Musisz mieć sposób na zmianę nazwy i ścieżki swojej Synology, aby nazywała się dokładnie tak, jak Twoja stara Dropbox.
1 polubienie