Cześć wszystkim
Mały problem wymagający rozwiązania proszę:
Używamy właściwości niestandardowych w naszych częściach Solidworks (za pośrednictwem formularza właściwości), z których niektóre są specyficzne dla konfiguracji.
Potrzebujemy, aby były one specyficzne dla konfiguracji.
Jest to jednak problem ze stanami rozłożenia części arkusza blachy. Dzieje się tak dlatego, że właściwości wprowadzone w części arkusza blachy nie są zgodne ze stanem rozwiniętym.
Czy byłoby możliwe, aby właściwości niestandardowe następowały po stanie rozwiniętym (który jest konfiguracją POCHODNĄ), ale nie w innych konfiguracjach?
Dziękuję
Witam, myślę, że nie jest to możliwe bez programowania VBA
Witam
Pracujemy na tej samej zasadzie i aby rozwiązać ten problem, musisz wypełnić niestandardowe właściwości przed utworzeniem MEP z rozwiniętą wersją. Jeśli to zrobisz, właściwości niestandardowe powinny być zgodne z rozwiniętą konfiguracją. Problem, który napotykamy później, polega na tym, że jeśli skopiujemy część, aby zmodyfikować ją do innego projektu; Musisz pomyśleć o zmodyfikowaniu niestandardowych właściwości w 2 konfiguracjach, ponieważ nie jest to właściwe, co jest normalne...
W tym przypadku ac cobra możesz użyć mojego makra save as, które opublikowałem na lynkoa i dostosować je tak, aby usuwało wszystkie żądane właściwości!
Dziękuję za odpowiedzi.
Kobra prądu przemiennego jest tym, co już robimy, ale rzeczywiście podczas modyfikacji należy pomyśleć o modyfikacji wszystkiego. I właśnie w tym tkwi problem...