Robienie szefa z logo z literą w środku?

Witam 

Chcę zrobić szefa z logo.
Mój problem polega na tym, że szef nie chce tego robić bezpośrednio.
Mógłbym skorzystać z opcji "wybrane kontury" w funkcji szefa,  ale chcę tego uniknąć (nie dość szybko).

Masz pomysł lub rozwiązanie?

Najważniejsze jest, aby utrzymać R w podwójnym okręgu.

Dziękuję

Jasz, SW 2015 SP4. 0

logo_r.sldblk

Witam

Dlaczego wybór stref nie jest wystarczająco szybki? Dodaje tylko dwa kliknięcia!

@+

4 polubienia

Witam

Tak, podobnie jak Coyote, uważam, że wybór stref jest nadal najszybszy.

Poza tym istnieje również technika wspólnego szkicu i dwóch wyciągnięć.

Lub zrób te dwa szkice osobno haha. Ok, wychodzę -> [ ]

3 polubienia

W opcji "wybrane trasy" możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy na swój R i wykonać "Wybierz pętlę" lub "wybierz kanał", aby być szybszym niż segment po segmencie.

Z dwoma konturami wewnątrz siebie nie będziesz miał żadnych problemów, ponieważ jest tylko jedno rozwiązanie do wytłaczania.

W twoim przypadku masz kontur w konturze, w konturze w konturze, nie może wybrać, dlaczego coś wyciągnąć, może to być twój podwójny okrąg, wnętrze R, zewnętrzna strona R ...

Myślę, że nie będziesz miał innego wyjścia, jak tylko wybrać kontury

2 polubienia

Tak, podobnie jak inni...

Nie rozumiem, co jest długie. Jedno kliknięcie na region, więc 2 kliknięcia i zatwierdź.

2 polubienia

Ponownie

Powtarzam, ale nie zawracam sobie głowy doborem konturów (pętle i firma) w funkcji przechodzę do obszaru "wybrane kontury" , następnie wybieram obszary (wewnątrz R i wewnątrz dwóch okręgów), więc popełniłem błąd, trzy kliknięcia.

@+

zone.jpg
3 polubienia

Witam

jak wszystkie moje uczelnie; Jeśli masz kilka konturów, dostępne są tylko "wybrane kontury" , w przeciwnym razie musisz obluzować szkic o połowę, a także będziesz mieć dwie funkcje szefa...   Nie ma innego wyjścia...

contours_selectionnes.jpg
2 polubienia

Jeśli dotyczy to pojedynczej operacji, wszystkie powyższe rozwiązania są prawidłowe.

Jeśli ma to spowodować powtórzenie operacji na X częściach, może być konieczne utworzenie funkcji bibliotecznej.

2 polubienia

Witam

Możesz wyciągnąć kilka razy z rzędu z tego samego szkicu, uwidocznić swój szkic i wybrać jeden po drugim obszary, które chcesz wyciągnąć (tutaj na przykład możesz użyć funkcji Ekstruder z tego samego szkicu 4 razy z rzędu).

Pozdrowienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Jest zbyt długi, aby wybrać kontury, ponieważ jest to część większego logo, w którym musiałbyś wybrać więcej niż 30 konturów. Więc nie jest to możliwe.

Na chwilę obecną najlepszym rozwiązaniem niż na chwilę obecną jest zrobienie mojego znakowania w 2 częściach.

Spróbuję wykonać funkcję biblioteczną, aby sprawdzić, czy mogę to zrobić w jednej operacji. (dziękuję PhilippeB)