Zrób Chenfrein na zakrzywionej płaszczyźnie

Cze wszystkim

Nie jestem ekspertem od CAD, używam go do pracy przy prostych częściach, z tym, że dziś trochę utknąłem w swoim projekcie...

Jak zobaczysz na komputerze, chciałbym zrobić to samo, co pokój A, ale w pokoju B, rodzaj "punktu" na całej długości... (na niebiesko)

Czy mógłbyś mnie poprowadzić?

Z góry dziękujemy,

bitbitbladeflatv3.sldprt

Witam

Możesz użyć funkcji "Skanuj", szkicując na płaszczyźnie prostopadłej do zakrzywionej krawędzi, a następnie tworząc zaokrąglenie między 3 ścianami. Z drugiej strony masz małe promienie (R0,25 i 0,5 zaokrąglenia). Czy te promienie są potrzebne od początku w twoim szkicu1? Z reguły lepiej jest zarezerwować tę funkcję na końcu projektu i wykonać funkcję "Opuść". Zobacz załączony plik (SW2016)

Pozdrowienia

bitbladeplatev3-1.sldprt
6 polubień

Myślę, że @ jmsavoyat

, aby zapewnić właściwy przewodnik

@+ ;-)

4 polubienia

Jak słusznie zauważył @jmsavoyat, problem tkwi w świętach, które znajdują się w zarysie pierwszej funkcji.
Po ich usunięciu, prosta funkcja fazowania na 2 krawędziach przechodzi bez żadnego problemu.

Wszystko, co musisz zrobić, to przerobić pozostaw jako ostatnie z odpowiednią funkcją.

2 polubienia

Bardzo dziękuję wszystkim, to jest to, czego szukałem! Wtedy będę wiedział jak to zrobić następnym razem ;)

Więc poszedłem za twoją radą, zrobiłem wszystkie fazowania na końcu!

Do zobaczenia wkrótce!