Utwórz widok tylko z wybranymi pokojami

Dobry wieczór.

Mam mały problem.

Wyobraźcie sobie, że projektuję zdziwiony zespół.

Kiedy przechodzę do rysunku , ukrywam na przykład pewne części mojego przeglądu, aby widok był bardziej zrozumiały, mogę to zrobić.

Z drugiej strony trzeba to robić przy każdym widoku (z prawej lub z góry), jest to naprawdę męczące....

Wiem, że możliwe jest zrobienie prawego widoku (na przykład) widoku z przodu, w którym ukryliśmy niektóre części, ale jak... Oto jest pytanie!

Dziękuję za pomoc.

Klasa A+

Lucbirus (Lukbir)

Witam

Twórz różne konfiguracje swojego zespołu, jedną ze wszystkimi częściami, a drugą z częściami, których nie chcesz widzieć, lub ukryj je, a następnie możesz stworzyć swój MEP tak, jak chcesz.

2 polubienia

ok rozumiem.

Jestem jednak pewien, że możemy stworzyć całościowy pogląd tam, gdzie mamy ukryte szczegóły.

Dobry wieczór

AC Cobra 427 dała ci dobrą odpowiedź, ale osobiście wolę stworzyć dla niego stan wyświetlania niż nową konfigurację.

Dla mnie konfiguracje są odmianą części i robienie tego dla zespołu może być ryzykowne.

W nowym stanie wyświetlania ukryj żądane komponenty. W instalacji MEP wybierz żądany stan wyświetlania. W przypadku widoków przekrojowych, rzutowanych lub innych domyślnym stanem wyświetlania jest widok główny (ale można go zmienić).

Dzięki temu możliwe jest na przykład wyświetlenie widoku z przodu bez komponentów, w widoku z lewej strony wyświetlenie określonych komponentów i tak dalej.

Pozdrowienia.

PS: "ok rozumiem. Jestem jednak pewien, że możemy dokonać przeglądu tam, gdzie mamy ukryte szczegóły. " 

Tak, w przypadku części wieloobiektowej oferuje wybór brył podczas tworzenia widoku. W przypadku zespołów robi to tylko w przypadku widoków przekrojowych.

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie różnych stanów wyświetlania dla zespołów.

3 polubienia

Zgadzam się z oboma z wami.

Z drugiej strony, jak sprawić, by rzemieślnik zrozumiał, że w ogólnym planie zabraknie pewnych części?

Będzie wierzył w przeoczenie. Nie?

W każdym razie musisz umieścić pełny widok z pełną nomenklaturą.

Jeśli części są ukryte w widoku, należy dodać widok, jeśli uważasz, że może wystąpić problem ze zrozumieniem.

Można również dodać notatkę określającą, że części zostały ukryte ze względów zrozumiałych.

1 polubienie

Ok, dziękuję za te wyjaśnienia.

Lucbirus (Lukbir)