Wykonalność części blaszanych

Cze wszystkim

Chciałbym mieć wykonaną obudowę z blachy 15/10, ale nie wiem czy moja część jest wykonalna (dołączona jest część) i nie ma możliwości jej rozłożenia.

Z góry dziękuję

capotage.sldprt
capot.png

Witam

Z tego rodzaju częścią nie ma żadnych problemów. Oczywiście , w zależności od objętości, będziesz musiał pobawić się formatami blachy i sprawdzić, czy możesz ją przekazać w jednym kawałku, czy w kilku.

Pozdrowienia

2 polubienia

Nie mam tej samej wersji co ty, ale wyobrażam sobie, że została wykonana w jednym korpusie. Czy to prawda?

1 polubienie

Witam

Utwierdza mnie to w przekonaniu o wykonalności, 

Jeśli chodzi o projekt, tak w jednym i tym samym korpusie, ale nie o możliwości jego rozłożenia, myślałem o gryzakach, które mogą sprawić, że się schrzanić?

Pozdrowienia 

Tak, nacinanie z pewnością nie jest odpowiednie! W funkcji arkusza blachy istnieje możliwość korekty szkicu każdego gięcia niezależnie.

Witam

Nie posiadając SW 2022 przebudowałem model obudowy z wykorzystaniem podstawowych funkcji blachy (SW 2021).
Jak zauważył @contact_168, szkice fałd są modyfikowane, aby uniknąć nakładania się.
Do dopasowania do Twoich wymiarów...

Pozdrowienia.

capotage_1.sldprt
1 polubienie

To naprawdę dobra informacja, którą warto się podzielić. Dziękujemy za udostępnienie  myfiosgateway.com

MOBDRO (Sieć Nieprzyjacielska)

Bardzo dziękuję Panom za pomoc, była mi bardzo przydatna 

Pozdrowienia