Jeśli jesteś tak samo sfrustrowany jak ja z powodu niemożności korzystania z ograniczeń mechanicznych lub zaawansowanych z opcją " Kopiuj z ograniczeniami ", przyjdź i wesprzyj mój głos na SPR 390333 : "Dodanie funkcji kopiowania zaawansowanych, mechanicznych i zablokowanych wiązań w 'kopiowaniu z wiązaniami' ( wiązanie szerokości )". W tym celu, jeśli jesteś w trakcie konserwacji Solidworks i masz konto "Administrator/Klient" Na stronie: https://my.solidworks.com/?lang=fr
Za pośrednictwem Portalu Klienta (za pośrednictwem Portalu Administracyjnego):
Szukaj: 390333 Lub wyszukaj tekst: Dodawanie funkcji kopiowania zaawansowanego
kliknij na SPR: i "Głosuj" na tę prośbę o poprawę:
Następnie wypełnij niewielką ilość wymaganych informacji (Twoja wersja Solidworks, a następnie mały tekst uzasadniający, dlaczego chcesz tego ulepszenia...)
Im więcej jest głosów, tym bardziej Solidworks przyjrzy się tej funkcji. Przy okazji zapraszam do zapoznania się z innymi prośbami, niektóre z nich są zapewne dla Was interesujące. (Zapewne interesujące byłoby wyszczególnienie Waszych próśb o ulepszenia, już istniejących w formie SPR, które najbardziej Was interesują..... do zastanowienia się) Dziękujemy za udział.....
Czy mógłbyś nam powiedzieć, co bardzo przeszkadza Ci w opcji " Kopiuj z ograniczeniami "?
Używam go często i jest to całkiem wygodne. Będąc ostrożnym, aby połączyć sekwencje w tym samym kierunku, co początkowe ograniczenia, dobrze działa z ograniczeniami, co oznacza, że nie możemy tego zrobić w przypadku części symetrycznych.
Ta funkcja jest powolna, ale nie mam innych opcji niż to.
Witam Faktem jest również, że jestem wdzięczny za możliwość użycia funkcji "kopiuj z ograniczeniami", w szczególności w przypadku ograniczenia "rowkowego" (na przykład wkręcenie otworu podłużnego).