Witam
Wiem, że do rysunku można wstawić rodzinę części.
Ale czy można wybrać linie i collone, które mają być wyświetlane na rysunku?
Ponieważ nie znalazłem nic na ten temat, jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem biorcą.
Slts (Slts)
Philippe
Witam
Wiem, że do rysunku można wstawić rodzinę części.
Ale czy można wybrać linie i collone, które mają być wyświetlane na rysunku?
Ponieważ nie znalazłem nic na ten temat, jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem biorcą.
Slts (Slts)
Philippe
Witam
Aby edytować rodzinę części, przejdź do 3D w zakładce konfiguracji, kliknij prawym przyciskiem myszy rodzinę pomieszczeń i wybierz "edytuj w nowym oknie".
Docierasz do pliku Excel i możesz wybrać kolejność kolumn (wytnij i wklej), a kolumny, których nie chcesz, musisz umieścić po prawej stronie (patrz następny punkt).
W przypadku linii prostym rozwiązaniem jest umieszczenie ich na dole (lub na górze).
Następnie wróć do 3D, a następnie wybierz "edytuj rodzinę części" (ale nie w nowym oknie):
Tutaj zmieniamy rozmiar tabeli: to właśnie ta tabela będzie wyświetlana w 2D!
Wróć do 2D, jeśli aktualizacja nie zostanie wykonana, usuń i ponownie wstaw rodzinę części.
W przeciwnym razie możesz spróbować ukryć wiersze lub kolumny w pliku programu Excel, ustawiając się na literze kolumny lub numerze wiersza, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy przycisk Ukryj.
Gdzie możemy również spróbować zrobić to samo w 2D:
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/t_bomstables_hiding_rows_cols.htm
Ale nie jestem pewien, czy dotyczy to rodzin pokoi.
Witam
Dzięki za wskazówkę,
To działa, ale jeśli dokonasz zmiany w rodzinie części, musisz pamiętać o usunięciu i przywróceniu nowej rodziny części, ponieważ nie jest ona aktualizowana.
Slts (Slts)
Błąd z mojej strony, musisz ponownie wykonać rysunek i aktualizację i automatycznie