Pokój rodzinny i rysunek

Witam

Wiem, że do rysunku można wstawić rodzinę części.

Ale czy można wybrać linie i collone, które mają być wyświetlane na rysunku?

Ponieważ nie znalazłem nic na ten temat, jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem biorcą.

Slts (Slts)

Philippe

Witam

Aby edytować rodzinę części, przejdź do 3D w zakładce konfiguracji, kliknij prawym przyciskiem myszy rodzinę pomieszczeń i wybierz "edytuj w nowym oknie".

Docierasz do pliku Excel i możesz wybrać kolejność kolumn (wytnij i wklej), a kolumny, których nie chcesz, musisz umieścić po prawej stronie (patrz następny punkt).

W przypadku linii prostym rozwiązaniem jest umieszczenie ich na dole (lub na górze).

Następnie wróć do 3D, a następnie wybierz "edytuj rodzinę części" (ale nie w nowym oknie):

Tutaj zmieniamy rozmiar tabeli: to właśnie ta tabela będzie wyświetlana w 2D!

Wróć do 2D, jeśli aktualizacja nie zostanie wykonana, usuń i ponownie wstaw rodzinę części.

W przeciwnym razie możesz spróbować ukryć wiersze lub kolumny w pliku programu Excel, ustawiając się na literze kolumny lub numerze wiersza, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy przycisk Ukryj.

Gdzie możemy również spróbować zrobić to samo w 2D:

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/t_bomstables_hiding_rows_cols.htm

Ale nie jestem pewien, czy dotyczy to rodzin pokoi.

1 polubienie

Witam

Dzięki za wskazówkę,

To działa, ale jeśli dokonasz zmiany w rodzinie części, musisz pamiętać o usunięciu i przywróceniu nowej rodziny części, ponieważ nie jest ona aktualizowana.

Slts (Slts)

1 polubienie

Błąd z mojej strony, musisz ponownie wykonać rysunek i aktualizację i automatycznie