[Pokój rodzinny] Problem z kopią zapasową pliku Excel

Witam

Mam do czynienia z problemem, ponieważ zapisałem zewnętrzną kopię pliku Excel rodziny części, którą następnie połączyłem z plikiem wewnętrznym w SDW.

Wprowadzam zmiany w wewnętrznym pliku Excela i kiedy próbuję zapisać część, pojawia się problem, wyświetlany jest komunikat o błędzie (patrz PJ), co uniemożliwia mi to
, aby wykonać kopię zapasową.

Chciałbym wiedzieć, skąd bierze się ten błąd i jak go rozwiązać.

Dziękuję.

erreur_excel.png

Zobacz te linki

Tworzenie rodziny pokoi

Aby utworzyć rodzinę części, należy zdefiniować nazwy konfiguracji, które mają zostać utworzone, oraz parametry, które mają być sterowane, a następnie przypisać wartości do parametrów.

Rodzinę części można utworzyć na kilka sposobów:

• Wstaw nową, pustą rodzinę części do szablonu i wprowadź informacje o niej w arkuszu. Gdy skończysz, nowe konfiguracje zostaną automatycznie utworzone w szablonie.

• Poinstruuj oprogramowanie SolidWorks, aby automatycznie utworzyło rodzinę części. SolidWorks ładuje wszystkie skonfigurowane parametry i skojarzone z nimi wartości z części lub złożenia.

• Utwórz arkusz dla arkusza dla rodziny arkuszy oddzielnie w programie Microsoft Excel. Zapisz arkusz kalkulacyjny, a następnie wstaw go do dokumentu szablonu, aby utworzyć konfiguracje.

Możesz wstawić niedokończony arkusz kalkulacyjny, a następnie edytować go później, aby dodać konfiguracje, kontrolować nowe ustawienia lub aktualizować wartości.

W przypadku korzystania z rodzin części w oprogramowaniu SolidWorks ważne jest, aby były one odpowiednio sformatowane.

http://help.solidworks.com/2012/french/solidworks/sldworks/Creating_a_Design_Table_as_a_Separate_Excel_File.htm

@+

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, ale problem nadal występuje.

Zobacz te strony Rozwiązanie jest dostępne

https://www.google.fr/search?q=la+methode+select+de+la+classe+range+a+echou%C3%A9&rlz=1C1CHBD_frFR732FR732&oq=la+methode+select+de+la+classe+range+a+echou%C3%A9&aqs=chrome..69i57j0l5.46860j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

@+ ;-)

1 polubienie