Zbyt duże okno widzenia w stosunku do mojego pokoju

Cze wszystkim

Moje pytanie dotyczy rysunków.

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje możliwość zmiany rozmiaru okna roboczego mojego widoku, ponieważ jest ono o wiele za duże.

kiedy chcę zrobić szczegóły, chowam ciała, których nie potrzebuję i pozwalam, aby pojawił się element, który ma być szczegółowy,

Ten problem zdarza mi się od czasu do czasu, ponieważ normalnie okno dopasowuje się do pomieszczenia, czy jest taka opcja? miech?

Oto zrzut ekranu, aby lepiej zrozumieć mój problem:

1 polubienie

Myślę, że wszyscy mamy te same zmartwienia.

Jest dla mnie tylko jedno rozwiązanie, przyciąć widok.

W przeciwnym razie należy załadować dany element lub zapisać go w nowym pokoju.

1 polubienie

Właśnie zobaczyłem opcję "dołącz ukryte obiekty funkcyjne"

spróbować, ale nie sądzę

Witam

Po ukryciu części zespołu na rysunku "ramka"  widoku jest aktualizowana automatycznie. (Edycja: a kiedy ukryjesz również ciało pokoju!)

Jest jednak jeden szczegół, który może wyjaśnić Twoją niedogodność: adnotacje lub elementy szkicu mogą być połączone z tym widokiem, bez Twojego zamiaru. Zwykle można to zobaczyć, chwytając ramkę widoku i przesuwając ją. Jeśli inne elementy poruszają się w tym samym czasie, są one połączone z tym widokiem.

Redagować

2 polubienia

Mam wrażenie, że jest to mechanicznie spawany plan części, zamiast ukrywać obiekty, lepiej "wybrać obiekty" w panelu widoku

2 polubienia

Dziękuję Bart, nie myślałem o przycięciu widoku, pomysł jest dobry i zastosowałbym tę metodę.

Benoit, tak, problem adnotacji i linii już mi się przydarzył, ale tutaj tak nie jest i rzeczywiście normalnie okno jest automatycznie ustawiane na odpowiedni rozmiar, ale nie działa to cały czas.

Stefbeno, nie mam tej zakładki poniżej zakładki "domyślnej", jak mogę ją zdobyć?

Cdlt powiedział:

1 polubienie

Czy Twój rysunek przedstawia zespół czy część? Jeśli jest to złożenie, to normalne, że nie masz przycisku "Wybór bryły". Jeśli jest to pokój, to nie jest normalne.

Z której wersji oprogramowania korzystasz?

1 polubienie

O okej, dobrze mi się pracuje na montażu, normalnie pracuję z częścią wielobryłową w spawanej mechanicznie, ale niektóre części musiały być przykręcone i wtedy zdecydowano się je zespawać, więc jestem zmuszony pracować nad montażem.

1 polubienie