Witam
Pobrałem makro, aby wyeksportować cały folder z planami, częściami i złożeniami, ale nie zamyka to plików po eksporcie.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Pobrałem makro, aby wyeksportować cały folder z planami, częściami i złożeniami, ale nie zamyka to plików po eksporcie.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Czy masz przypadkiem myCADtools?
Witam
Pobrałem twoje makro i przeprowadziłem test z slddrw i sldprt, wszystko poszło dobrze, łącznie z zamknięciem każdego pliku. Czy problem jest trwały, czy dotyczy tylko niektórych plików?
Pozdrowienia
Witam Panowie,
Niestety nie mam mycadtools.
Oto moje ostatnie zmodyfikowane makro z odpowiednimi właściwościami na potrzeby nazw plików.
Z drugiej strony dołączam niektóre pliki w SW2017, ponieważ nadal nie mogę zamknąć plików automatycznie. (Rysunki lub części)
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Pozdrowienia
Witam
Właśnie rzuciłem okiem na twoje makro.
Zastąpić:
Ustaw część = Nic
swApp.CloseDoc ListAComvertir(i, 3) & ".sldprt"
Przez:
swApp.CloseDoc Nazwa_części.GetPathName
Set Part=Nic
PS: czasami przejście przez klasę pozwala uniknąć wielu problemów :)
Witaj Yves.T,
Dziękuję za radę, dobrze zamyka plik.
Z drugiej strony, gdy ponownie uruchamiam makro na tych samych plikach, mam zapytanie do każdego pliku , aby nadpisać istniejący plik eksportu i zapisać otwarty plik.
Kolejnym małym problemem, jest możliwość walidacji komunikatu na innej skali niż na arkuszu.
W rzeczywistości moje pierwsze makro działało bardzo dobrze, po prostu miałem problem z folderem, w którym było za dużo rysowania. Dond: Zbliżałem się do limitu liczby plików otwartych w solidworks.
Jeszcze raz dziękuję za radę.
Pozdrowienia
Witam
Poświęciłem kilka minut na zmodyfikowanie maleńkiej części kodu. Znajdziesz tam zmodyfikowane załączniki makr.
Jeśli chodzi o sprawdzenie istnienia pliku wyjściowego, masz dwa rozwiązania, które sprowadzają się do tego samego.
Albo przetestujesz wartość zwracaną przez błąd funkcji Zapisz jako, usuniesz plik i zapiszesz go ponownie
Albo sprawdzisz folder przed zapisaniem, aby sprawdzić, czy już go nie ma, usuniesz go, a następnie zapiszesz.
W obu przypadkach należy użyć interfejsów API strumienia plików (fso) do zarządzania plikami.
Witaj Yves.T,
Dziękujemy za wprowadzone zmiany.
Po kilku próbach napotkałem ten sam problem.
A priori nie mam już problemu, jeśli zrestartuję oprogramowanie i jeśli wszystkie pliki zostaną przekonwertowane w 2017 roku.
Na razie opowiem o twojej pracy.
Dziękuję za wszystko.
Pozdrowienia