Plik formatu objaśnienia

Cze wszystkim

Próbuję zmodyfikować plik Calloutformat (oczywiście kopię), aby usunąć anontację "THROUGH EVERYTHING" i zastąpić ją napisem "Deb.". Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć linii do modyfikacji?

Czy ktoś zna ten plik?

Z góry dziękuję, miłego dnia.

Michael

capture_sw.jpg
1 polubienie

Witam

Ten tekst pojawia się dlatego, że w swoim utworze  użyłeś wszystkiego, a nie jednooka z wartością.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź OBI WAN,

To z pewnością pułapka, co robimy, mistrzu ? Czy i tak nie ma sposobu, aby to zmienić?

Michael

Wyciąg z pliku standardowego:
* Otwór przelotowy
POGŁĘBIENIE PRZELOTOWE=<MOD-DIAM> <hw-thruholedia> <hw-thru>;\
    <MIEJSCE-OTWORU><MOD-DIAM> <hw-cbdia> <GŁĘBOKOŚĆ-OTWORU> <hw-CBDEPTH>

Ciekawym kodem jest <hw-thru>

Nie wiem, jak SW przekonwertował ten kod na "Przez wszystko".
Jedną z możliwości jest zastąpienie <hw-thru> ciągiem tekstowym, ale bez gwarancji

1 polubienie

Spójrz na plik calloutformat_2.txt myślę, że to w tym pliku musisz wprowadzić zmianę.

Modyfikację zrobiłem kilka lat temu, ale muszę to robić ponownie z każdą nową wersją, więc zostawiliśmy to tak, jak jest, a ludzie w warsztacie przyzwyczaili się do tego.

2 polubienia

Witam

Odpowiedź jest mniej więcej tutaj:http://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/c_modify_hole_callout_format.htm?id=301c7333a6a94b88ad3a3d392db4ae6c#Pg0

Masz możliwość ręcznej edycji tekstu.

Z drugiej strony, to, czego dzisiaj szukam, a czego nie mogę znaleźć, to plik SW, który zarządza translacjami danych między <>.

Ty, na przykład, chciałbyś zmodyfikować jeden z <hw-thru>. w najgorszym z najgorszych, jeśli wymienisz

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz miejsce, w którym te tłumaczenia są przechowywane, jestem chętny.

@sbadenis: w pliku calloutformat2 jest wiele rzeczy, ale nie kod "przez wszystko", z drugiej strony "DO NASTĘPNEGO" tyle, ile chcesz... 

<hw-thru> zmienia się w zależności od rodzaju otworu: możesz przejść od "przez wszystko" do "AŻ DO NASTĘPNEGO" w zależności od tego, co wybierzesz jako warunek końcowy w 3D (tekst <hw-thru> zostanie zastąpiony, jeśli podasz głębokość wiercenia)

1 polubienie

To dlatego, że nie pamiętam dobrze pliku, który dobrze zmodyfikowałem, to bardzo niedawny krok!

Mam też plik calloutformat-ah.xml w języku angielskim i jest dobry przez wszystko.

Uważaj, aby zapisać przed jakimikolwiek zmianami.

Nawet jeśli dla mnie ideałem jest przyzwyczajenie zainteresowanych do oryginalnych adnotacji SW, które różnią się od naszych przyzwyczajeń, ale są całkowicie zrozumiałe.

1 polubienie

Witam;

Dla małego tłumaczenia, pan Benoit LE FRAPPER z HP opracował ten dokument (w 2011 roku, ale z pewnością nadal aktualny).

Patrz załącznik.

Pozdrowienia.

document_travail_cotation_percage.xls

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi. Dzięki Maclane za plik, zobaczę o tym.

Postaram się połączyć twoje odpowiedzi, aby znaleźć rozwiązanie.

Miłego dnia.

Michael

Witam, jak wspomniano powyżej, obsługa jest następująca:

• Skopiuj plik calloutformat.txt do folderu lokalnego, ponieważ jest chroniony w swoim katalogu.

• Zamień "<hw-thru>" na "Deb." na wszystkich warunkach pliku z Notatnikiem lub innym, jest wiele takich, które zajmują kilka sekund

• Zapisz i nadpisz ten nowy format objaśnienia w folderze SW, myślę, że potrzebujesz do tego uprawnień administratora.

Cdt.