Pilnik do cięcia legarów

Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe było wygenerowanie (za pomocą innego oprogramowania) pliku NC1 lub DSTV z części SolidWorks.
Mój podwykonawca zajmujący się cyfrowym cięciem legarów prosi mnie o wstawienie tych plików bezpośrednio do jego maszyny.
Nie ma rozszerzenia w opcji zapisz jako.
Dziękuję

Witam;

NC1 : Sterowanie numeryczne 1:
(cyfrowy format pliku kontrolnego stosowany do sterowania maszynami do cięcia i wiercenia, zwłaszcza w sektorze konstrukcji stalowych)

DSTV: Deutscher Stahlbau-Verband:
(nazwa niemieckiego standardu ustanowionego dla wymiany danych między oprogramowaniem CAD a obrabiarkami do stali, teczki produktów są również potocznie znane jako "pliki NC1")

(Nie lubię akronimów...)

Istnieje kilka (płatnych) wtyczek do Solidworks:

lub konwerterzy (pewnie też płacą):

Ale byłoby bardzo mało prawdopodobne, aby Twój podwykonawca " w cyfrowym cięciu legarów " nie był już wyposażony w tego typu oprogramowanie... Powinien nawet być w stanie zadowolić się plikami Parasolids lub STEP...

1 polubienie

Niestety, nie ten.
W przeciwnym razie dziękuję, ale tak znalazłem te pluginy, ale płatne i za przydatność nie jest to dla nas interesujące. Niemniej jednak natknąłem się na Solidsteel, który dobrze wygląda dla mnie do konstrukcji metalowych. Nie wiem czy ktoś już to testował?

1 polubienie

Nie znam tego SolidSteel (DSTV Assistant for SOLIDWORKS - Inteligentny eksporter DSTV | Klietsch GmbH), ale wydaje się, że nadal potrzebny jest dodatkowy moduł dla DSTV...
Moduł SolidSteel DSTV | Automatyzacja projektowania metali
A potem oprogramowanie, które jest tak źle cytowane w sieci... tak naprawdę nie wzbudza zaufania...

1 polubienie