Właściwość pliku szkicu spawanego mechanicznie, aby automatycznie nazwać nazwę wygenerowanego obiektu

Cze wszystkim.

Podczas ostatniej wizyty SS zajmującego się naszą firmą. Ten ostatni pokazał koledze właściwość w pliku SDLLFP, która po wypełnieniu automatycznie zmienia nazwę bryły wygenerowanej podczas korzystania z funkcji spawanej mechanicznie na wartość tej właściwości.

Niestety kolega nie zanotował i nie ma jak skontaktować się z handlerem ss.

Czy ktoś ma pomysł na tę nieruchomość??

Z góry dziękuję

Szczęśliwy tata

Witam

Plik SDLLFP, który został zmodyfikowany przez SS przetwarzania z kolegą, nie jest już dostępny do sprawdzenia właściwości i/lub porównania z innym plikiem ????

1 polubienie

Jeśli masz narzędzia mycad, możesz to łatwo zrobić za pomocą narzędzia SmartProperties

2 polubienia

Jak mówi flegendre, oto opcja w smartproperties, aby złożyć wniosek.

U dołu ekranu wydruku sprawdź automatycznie, zmień nazwy folderów mechanika spawanego na wartość właściwości i wybierz właściwość.

mecano-smartproperties.png
2 polubienia

W przeciwnym razie, bez konieczności korzystania z "narzędzia innej firmy",

w SW2016 istnieje możliwość sprawdzenia w dokumencie PRT,

aby nie używać już "metody klasycznej (zwykłej)" konstrukcji spawanych:

Opcja Dokument / Skonsolidowane polecenie / Zmień nazwę folderu...  (musisz to zaznaczyć)

2 polubienia

Witam wszystkich.

Przede wszystkim tysiąc przepraszam za opóźnienie, ale wakacje zobowiązują.

Niestety, plik nie był dostępny, ponieważ SST zrobił to na jego laptopie.

Postaram się z kolegą sprawdzić, czy któraś z dwóch pozostałych propozycji do niego przemawia.

Szczęśliwy tata

Witam 

Musiałem przegapić ten post, wystarczy dodać właściwość "Opis" we właściwościach niestandardowych specyficznych dla konfiguracji w pliku .sldlfp i upewnić się, że w opcjach SW włączona jest nazwa z właściwością description.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Rzeczywiście, tak właśnie jest.

Jedyne, czego mi brakowało, to opcja odhaczenia w opcjach

Wielkie podziękowania dla Ciebie

Lepiej byłoby przedstawić moją odpowiedź jako "rozwiązanie", szkoda.