Witam wszystkich,
Używam myCADplace i chciałbym wiedzieć, jaka jest różnica między plikiem natywnym a plikiem współdzielonym?
Co to jest plik: natywny
"" "" "" "" : współpraca
Dziękuję za pomoc
Z poważaniem, Nicolas
natif.jpg
Witam wszystkich,
Używam myCADplace i chciałbym wiedzieć, jaka jest różnica między plikiem natywnym a plikiem współdzielonym?
Co to jest plik: natywny
"" "" "" "" : współpraca
Dziękuję za pomoc
Z poważaniem, Nicolas
Witam
Uważam, że:
- plik natywny pozostanie na przykład w formacie SolidWorks (przydatne do pobrania później)
- Plik współdzielony zostanie przekształcony tak, aby był widoczny bezpośrednio w przeglądarce (przydatne do pracy zespołowej)
Tak, ale chcę wiedzieć, czy tak zwana część natywna jest normalną częścią, którą dzielę i którą każdy może potem ponownie przełknąć? W przeciwieństwie do współpracy z Ameryką Północną?
Myślę, że nie!
Jak wspomniano powyżej, plik natywny będzie można pobrać tylko wtedy, gdy plik współdzielony może zostać otwarty w przeglądarce w programie MyCADPlace i dlatego może być dowolnie modyfikowany przez wszystkich użytkowników mających dostęp do programu MyCADPlace.
Dlaczego nie spróbować? Jeśli chcesz, wyślę Ci mój e-mail w wiadomości, abyś dał mi dostęp i możemy spróbować.
Jak wskazuje @SEPM. Gerald :SW 2013/14 na tej stronie http://www.lynkoa.com/forum/3d/pergola-bio-climat?page=5 :
"W przestrzeni Mycad istnieje możliwość tworzenia folderów i wysyłania ich w formacie natywnym. Ale w przypadku konsultacji konwersja odbywa się za pomocą prostej wpłaty i w ten sposób staje się dostępna dla każdego."
A na następnej stronie:
"Wszyscy możemy mieć różne wersje solidworks, ponieważ i tak wizualizacja części jest konwertowana => wszyscy je wizualizują.
Możesz brać wymiary, możesz wykonywać cięcia itp. Jest to więc rysunek internetowy z możliwością przechowywania plików, które mogą być pobrane przez wszystkich pracowników"
Cześć @ Nicolas
Część natywna to z definicji, tak jak rozumiem, pokój z własnymi plikami
A więc przykłady:
mając nadzieję, że odpowiedziałem ci tak dobrze, jak to możliwe
@+ ;-((.............................. (bez uśmiechu)
W Pergola project@nicolas zdeponuj swój plik jako dane wspólne (zestaw w pliku głównym), a aby skorzystać z innych części, użyj folderu, który został Ci udostępniony w celu zdeponowania pliku natywnego.
Zachowaj ostrożność w komentarzach do dokumentu, mówimy o bezpośrednim przeciąganiu i upuszczaniu, ale dla native speakerów lepiej jest otworzyć okno dialogowe i wybrać opcję natywną lub zespołową, w zależności od tego, czego chcesz