Natywny plik myCADplace?

Witam wszystkich, 

Używam myCADplace i chciałbym wiedzieć, jaka jest różnica między plikiem natywnym a plikiem współdzielonym?

Co to jest plik: natywny

""  ""    ""   ""        : współpraca

Dziękuję za pomoc

Z poważaniem, Nicolas

natif.jpg
2 polubienia

Witam

Uważam, że:

- plik natywny pozostanie na przykład w formacie SolidWorks (przydatne do pobrania później)

- Plik współdzielony zostanie przekształcony tak, aby był widoczny bezpośrednio w przeglądarce (przydatne do pracy zespołowej)

Tak, ale chcę wiedzieć, czy tak zwana część natywna jest normalną częścią, którą dzielę i którą każdy może potem ponownie przełknąć? W przeciwieństwie do współpracy z Ameryką Północną?

Myślę, że nie!

Jak wspomniano powyżej, plik natywny będzie można pobrać tylko wtedy, gdy plik współdzielony może zostać otwarty w przeglądarce w programie MyCADPlace i dlatego może być dowolnie modyfikowany przez wszystkich użytkowników mających dostęp do programu MyCADPlace.

Dlaczego nie spróbować? Jeśli chcesz, wyślę Ci mój e-mail w wiadomości, abyś dał mi dostęp i możemy spróbować.

1 polubienie

Jak wskazuje @SEPM. Gerald :SW 2013/14 na tej stronie http://www.lynkoa.com/forum/3d/pergola-bio-climat?page=5 :

"W przestrzeni Mycad istnieje możliwość tworzenia folderów i wysyłania ich w formacie natywnym. Ale w przypadku konsultacji konwersja odbywa się za pomocą prostej wpłaty i w ten sposób staje się dostępna dla każdego."

A na następnej stronie:

"Wszyscy możemy mieć różne wersje solidworks, ponieważ i tak wizualizacja części jest konwertowana => wszyscy je wizualizują.

Możesz brać wymiary, możesz wykonywać cięcia itp. Jest to więc rysunek internetowy z możliwością przechowywania plików, które mogą być pobrane przez wszystkich pracowników"

2 polubienia

Cześć @ Nicolas

Część natywna to z definicji, tak jak rozumiem, pokój z własnymi plikami

A więc przykłady:

• wykonany w SolidWorks 2014 zawsze będzie plikiem SolidWorks 2014 i każdy, kto posiada co najmniej SolidWorks 2014, będzie mógł go otwierać i modyfikować według własnego uznania
  • Plik wykonany w SolidWorks 2012 będzie nadal plikiem 2012 i może być otwierany za pomocą SOLIDWORKS 2012 i przyszłych wersji, ale jeśli zmodyfikujesz plik bazowy za pomocą przyszłych wersji, nie będziesz już mógł otworzyć folderu, który został zmodyfikowany (ponieważ tam plik zostanie uaktualniony z nowej wersji)
  • to samo dotyczy programu Inventor Catia TopSolid 
  • plik collaboratf i przeglądarkę, która teoretycznie pozwala wizualnie zobaczyć obiekty utworzone przez oprogramowanie brane pod uwagę przez wspomnianą przeglądarkę, możesz wizualizować zajmowanie stron, cięcie itp.

mając nadzieję, że odpowiedziałem ci tak dobrze, jak to możliwe

@+ ;-((.............................. (bez uśmiechu)

W Pergola project@nicolas zdeponuj swój plik jako dane wspólne (zestaw w pliku głównym), a aby skorzystać z innych części, użyj folderu, który został Ci udostępniony w celu zdeponowania pliku natywnego.

Zachowaj ostrożność w komentarzach do dokumentu, mówimy o bezpośrednim przeciąganiu i upuszczaniu, ale dla native speakerów lepiej jest otworzyć okno dialogowe i wybrać opcję natywną lub zespołową, w zależności od tego, czego chcesz

1 polubienie