Archiwizacja nieobsługiwanych plików PDM

Witam 

Zainstalowałem Toolbox na serwerze do wspólnego użytku w PDM. Działa na moim komputerze, ale nie mogę go zainstalować , aby móc go następnie zainstalować w domach innych użytkowników. 

Następujące pliki nie są archiwizowane: TBOX, GZ, INDEZ, DAT i XML

Czy możesz mi wyjaśnić procedurę modyfikacji przepływu pracy, a tym samym możliwości archiwizowania tych formatów?

Witam

Musisz mieć uprawnienia administratora na zasadzie EPDM.

W narzędziu "administracyjnym" PDM te rozszerzenia muszą być dołączone do przepływu pracy. U nas obieg dokumentów "ogólnych", który zawiera tylko jeden stan "zarchiwizowany".

Wszystkie dokumenty z dziwnymi rozszerzeniami, które chcemy zarchiwizować, ale nie możemy nimi zarządzać, są dołączane do tego przepływu pracy za pomocą warunku dotyczącego nazwy pliku.

Na przykład: Ścieżka pliku = %.tbox

W rezultacie, wszystkie pliki z rozszerzeniem "tbox" trafiają do tego przepływu pracy.

Istnieje 99%  szans, że masz już ten typ pracy w swojej bazie danych (w celu zarządzania podstawowymi plikami solidworks: notatkami, modelami wymiarowymi itp.).

Mam pierwszy warunek dla tego specjalnego przepływu pracy:  Ścieżka pliku = !=%.sld%

Pozwala to na archiwizację za pomocą tego przepływu pracy WSZYSTKICH typów plików, które nie zawierają .sld w swoim rozszerzeniu (więc po prostu zostałem zmuszony do dodania kilku nowych rozszerzeń stworzonych przez SW między 2014 a 2020 rokiem)

1 polubienie