Witam
Zainstalowałem Toolbox na serwerze do wspólnego użytku w PDM. Działa na moim komputerze, ale nie mogę go zainstalować , aby móc go następnie zainstalować w domach innych użytkowników.
Następujące pliki nie są archiwizowane: TBOX, GZ, INDEZ, DAT i XML
Czy możesz mi wyjaśnić procedurę modyfikacji przepływu pracy, a tym samym możliwości archiwizowania tych formatów?
Witam
Musisz mieć uprawnienia administratora na zasadzie EPDM.
W narzędziu "administracyjnym" PDM te rozszerzenia muszą być dołączone do przepływu pracy. U nas obieg dokumentów "ogólnych", który zawiera tylko jeden stan "zarchiwizowany".
Wszystkie dokumenty z dziwnymi rozszerzeniami, które chcemy zarchiwizować, ale nie możemy nimi zarządzać, są dołączane do tego przepływu pracy za pomocą warunku dotyczącego nazwy pliku.
Na przykład: Ścieżka pliku = %.tbox
W rezultacie, wszystkie pliki z rozszerzeniem "tbox" trafiają do tego przepływu pracy.
Istnieje 99% szans, że masz już ten typ pracy w swojej bazie danych (w celu zarządzania podstawowymi plikami solidworks: notatkami, modelami wymiarowymi itp.).
Mam pierwszy warunek dla tego specjalnego przepływu pracy: Ścieżka pliku = !=%.sld%
Pozwala to na archiwizację za pomocą tego przepływu pracy WSZYSTKICH typów plików, które nie zawierają .sld w swoim rozszerzeniu (więc po prostu zostałem zmuszony do dodania kilku nowych rozszerzeń stworzonych przez SW między 2014 a 2020 rokiem)
1 polubienie