Kolorowy szkielet

Witam, chciałbym wiedzieć, dlaczego moja część jest wyświetlana w ten sposób w moim zespole (patrz zdjęcie)??

Trzeba powiedzieć, że kiedyś długo szukałem osiągnięcia tego wyniku, bez powodzenia... A dzisiaj nie chcę, ale pojawiło się samoistnie:(

Wszystkie moje elementy umieściłem w wireframe, tylko ten jest w kolorowym szkicu... Odebrałem jej wszystkie występy, ale pozostała taka sama...

Jak mogę usunąć ten kolorowy szkielet? A tak przy okazji, jak mogę go ponownie założyć, gdy go potrzebuję? :)

Dziękuję!

filaire_de_couleur.png
1 polubienie

Witam

Najprostszym sposobem na usunięcie go jest skopiowanie wyglądu innego pokoju i zastosowanie go do tego pokoju!

https://www.google.fr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=copier%20ap%5Eparence%20solidworks

1 polubienie

W przeciwnym razie mówią o tym tutaj:

https://forum.solidworks.com/thread/60013

We właściwościach dokumentu, w sekcji "Zawijanie", pole "użyj koloru szablonu... " oraz w widoku modelu (dla części i złożenia) "Zastosuj ten sam kolor..." "

Lub tutaj:

https://forum.solidworks.com/thread/51339

1 polubienie

Dla mnie pachnie to jak robak....

Regularnie mam tego typu błędy w wyświetlaniu. Dzieje się tak w przypadku dużych mieszanek. Wydaje się, że tak jest w twoim przypadku.

Nie znam twojej konfiguracji, ale spróbuj zrestartować swoją stację lub jeśli to możliwe, spróbuj innej. Po, jeśli pochodzi z ośrodka. Mówimy to za każdym razem, ale sprawdź sterowniki karty graficznej...

Powodzenia.

1 polubienie

Być może dzieje się tak dlatego, że Twoja część ma przypisany kolor na poziomie zespołu. Wskaż więc swoją część, przejdź do "Wyglądy" (4-kolorowa kula), kliknij na kolor przypisany do zespołu, a następnie kliknij na "Usuń wygląd"

Jeśli to nie to, kiedy wejdziesz do swojego pokoju i umieścisz go na wyświetlaczu "Usunięto ukryte linie", pojawia się również w kolorze fioletowym?

Jeśli tak, przejdź do Narzędzia/Opcje/ Właściwości dokumentu/Widok szablonu/Szkielet/Usunięto ukryte linie. Jeśli jest fioletowy/różowy, to właśnie stamtąd pochodzi.

Edit: na pewno ten sam temat co ten: http://www.lynkoa.com/forum/3d/couleur-trait-en-vue-lignes-cachees-suprimees

screenshot496.jpg
2 polubienia

A więc... Twoja metoda, @Lucas, nie działa :-( Nawet kopiując wygląd innego pomieszczenia...

@Benoit, nie, kiedy umieszczę mój pojedynczy kawałek w linii ukryty usunięty, pozostaje on w czerni... Poza tym w moich Narzędziach Opcji w ogóle nie mam tego samego menu co Ty :-/ (Obraz CF)

@remrem, myślę, że musi to być spowodowane błędem, ponieważ po kilku testach mogę zresetować wyglądy, nic to nie zmienia, jedyny raz, kiedy się zmienia, to gdy kładę inny typ wyświetlacza z powrotem na cieniowany typ obrazu i wracam do usuniętych ukrytych linii, które wracają do czerni... Z drugiej strony, jeśli zrestartuję oprogramowanie i wrócę do mojego zestawu i wrócę do usuniętych ukrytych linii, część ponownie zmieni kolor na różowy...

Dziwactwo, dziwactwo...

couleurs_du_modele.png

@Joss, a link, który podałem http://www.lynkoa.com/forum/3d/couleur-trait-en-vue-lignes-cachees-suprimees, gdzie @santino powiedział:

"Umieściłem mój zespół w widoku " zatrzymaj w trybie cieniowanym ", części mają tam kolor na tym wyświetlaczu i tylko na tym wyświetlaczu tam (każdy niezależnie otwarty komponent jest szary), następnie usunąłem zastosowanie koloru. Po przełączeniu z powrotem na ekran " usuń ukryte linie ", linie były ponownie czarne. Dlaczego fakt usunięcia pojawień w wyświetlaczu " ukryte linie usuwa " nie powoduje jego usunięcia? nie mam pojęcia :-s

Jednak nadal wydaje mi się to dziwne, wszystkie inne komponenty mają kolor (czerwony, żółty, niebieski,...), a ich kolor na wyświetlaczu " usuń ukryte linie " jest rzeczywiście.

Nawet jeśli nie wydaje się to logiczne, czy próbowałeś?

2 polubienia

Tak, Joss. G ! Robi to samo ze mną przy zmianie trybu wyświetlania, staje się to normalne.

Ten błąd jest często bardzo irytujący. Spróbuj zmodyfikować lub nawet usunąć stany wyświetlania.

2 polubienia

Tak, @Benoit, pytanie jest rzeczywiście takie samo jak moje, nie znalazłem go wcześniej, ale w zasadzie zrobiłem to samo co @santino, z wyjątkiem tego, że nie usunąłem wyświetlacza w "zatrzymaj w trybie cieniowanym", usunąłem wyświetlacz w "Usunięto ukryte linie" i przełączyłem się na "zatrzymaj w trybie cieniowanym" przed przełączeniem z powrotem na "Usunięte ukryte linie" i to wystarczyło. Myślę, że nie @santino musiał usuwać wyświetlacza "zatrzymaj w trybie zacienionym".

To rzeczywiście nie jest logiczne, ale działa^^

@remrem, nie, nie mogę usunąć moich stanów wyświetlania, mam około dziesięciu na ten montaż i potrzebuję ich dla moich posłów do PE... (Nawiasem mówiąc, to właśnie po to, aby stworzyć stan wyświetlania, umieściłem wszystko w "Usunięto ukryte linie")...

Wystarczy podróż w obie strony na zacienionym obrazie i działa?!?  :/

2 polubienia

Na pytanie, na które pytanie jest najlepsza? :-/

Lucas odpowiedział na moje pytanie "jak włączyć ten tryb z powrotem, kiedy go potrzebuję", Benoit odpowiedział "Jak usunąć ten kolorowy szkielet", a Remrem odpowiedział "Dlaczego mój pokój wyświetla się w ten sposób"...

Haaaa durdur...

@Benoit, tak, z wyjątkiem tego, że wcześniej usunąłem wyświetlacz w trybie "usunięto ukryte linie"!

Edycja: Próbowałem po prostu przełączyć się na "zatrzymaj w trybie cieniowanym" tuż przed i to nie zadziałało. Musisz usunąć wyświetlanie mojej części w trybie "usunięta ukryta linia" przed dokonaniem przełączenia.

1 polubienie

Aby uzyskać najlepszą odpowiedź, dokonaj syntezy i postaw się w najlepszej odpowiedzi. Niech przyda się na kolejnych! Co o tym sądzisz?

4 polubienia

Cóż, dla tych, którzy zostają z tyłu, myślę, że nie jest źle, ale czasami, gdy jedni tak robią, inni krzyczą skandal :-/

Zwłaszcza, że nigdy nie będę miała wystarczająco dużo punktów, aby kupić prezent, pomyślałam, że fajnie byłoby dać punkty tym, którzy mają większe szanse na ich zdobycie?

2 polubienia

Nie ma sprawy!!

Nie będziemy Was winić ;-)

Cieszę się, że trochę ci pomogłem.

Miłego końca dnia.... Do następnego błędu SolidWorks...

1 polubienie

Ok, cóż, robię to, gdy mam 5 minut ;)

1 polubienie

Ho pinaise... Zrobiłem niekontrolowane kliknięcie i spadło na ciebie -_-' mardeeuuu

Kiedy poprawimy Lynkoa, aby usunąć najlepszą odpowiedź? :-(

Pfff... Sterany...

Edit: Próbuję zwrócić się z prośbą do Clementine o naprawienie pb

2 polubienia

@Joss, "istotna uwaga": http://www.lynkoa.com/groupes/publications/modification-du-workflow-pour-les-questions

2 polubienia