Kwalifikująca się strzała

Cze wszystkim

Jestem w trakcie sporządzania notatki obliczeniowej dla klienta (w ramach Solidworks Simulation Standard), stojaka Galva Steel wykonanego z mechanicznie spawanego zespołu przeznaczonego do odbioru kanałów wentylacyjnych.

Przyłożyłem wszystkie wymagane obciążenia, a mianowicie masę mojej pochwy, jej opór wiatru i przyspieszenie ziemskie dla obciążeń sejsmicznych.

Klient wymaga, aby maksymalne ugięcie nie przekraczało 1/300 zakresu pod obciążeniami i przeciążeniami.

Solidworks podaje mi maksymalne przemieszczenie w mm, problem polega na tym, że rozpiętość nie jest taka sama między dźwigarami, poprzeczkami, nogami, krzyżakami itp....

Więc moje pytanie brzmi, czy oprogramowanie jest w stanie podać mi punkty, w których ugięcie przekracza krytyczną wartość 1/300?

Dziękuję za pomoc.

Sylvain.

Witam

Aby zobaczyć maksymalne przemieszczenia według wartości (w mm) 

w wyniku  badania wykresu przemieszczeń wybrać "Edytuj ISO"

(Zdjęcie ISO01)

Następnie możesz zobaczyć krytyczne wartości przemieszczenia (strzałka), przeciągając suwak

(Zdjęcie: ISO02)

images.zip
1 polubienie

Dziękuję za pomoc, ale...

nie odpowiada na mój problem, chciałbym wiedzieć, czy SW jest w stanie mi powiedzieć, w którym miejscu (miejscach) strzałka przekracza dopuszczalną wartość 1/300 między 2 złączami?

Przykład: Mam zasięg 5000mm między 2 złączami więc dopuszczalne przemieszczenie to 5000/300, czyli 16,66mm. Jeśli przekroczę tę wartość między tymi 2 złączami to chciałbym, aby SW mi o tym powiedział.

Dziękuję.

Więc musisz umieścić czujnik w SolidWorks:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/c_Sensors_OH.htm?id=a50bc4f25f8a4ec1bc4caad2f6fa9394

1 polubienie