Symulacja przepływu utknęła podczas przygotowywania modelu

Cze wszystkim 

Po przeliczeniu dowolnego eksperymentu na symulacji przepływu, utknęłem na "Przygotowaniu modelu".

Kilkakrotnie restartowałem komputer, ale nic nie zostało zrobione, solver utknął na "Przygotowaniu modelu".

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z tym problemem? Co mogę zrobić? 

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia

Uwagi ogólne, nie będąc profesjonalistą w dziedzinie symulacji:
Czy jest naprawdę zablokowany, czy też wydaje się, że już nie się do przodu?
Jeśli jest naprawdę zablokowany, aktywność procesora wynosi zero (widoczne za pośrednictwem menedżera zadań dostępnego za pomocą ctrl-alt-sup).
Jeśli jest aktywność, jak długo czekałeś, zanim uznałeś ją za zablokowaną?

Czy były jakieś aktualizacje (windows/office/sw) na krótko przed tym problemem?

Dziękuję za odpowiedź,

Spojrzałem więc na menedżera zadań, na poziomie EFDsolver jest mała aktywność, ale znacznie mniej ważna niż zwykle, kilka razy zamknąłem zadania w pożyczce lub zdalnie związane z SolidWorks, ale bez rezultatu.

Ten problem występował już wcześniej po nieoczekiwanym przerwaniu obliczeń, dzięki zamknięciu programów i ponownemu uruchomieniu skończyło się to naprawieniem, ale tym razem były to 2 dni prób i czekania bez rezultatu, i to na podstawowe konfiguracje.

Trudno jest być pozytywnie nastawionym do rozwiązania.
Możesz spróbować wyczyścić pliki tymczasowe (na przykład za pomocą CCleaner), mogą istnieć pliki, które przeciągają się z poprzednich nagłych zamknięć i przeszkadzają mu.

2 polubienia

Witam 

Dziękuję za opinię, myślę, że część odpowiedzi tam jest, ponieważ dzięki wyczyszczeniu plików bufora itp., Skończyło się na tym, że zadziałało. 

Teraz obliczenia rozpoczynają się po przygotowaniu modelu.

Dziękuję, miłego weekendu.

1 polubienie