Symulacja przepływu: obrót śmigła w zależności od przepływu powietrza, który otrzymuje?

Pozdrawiam

Czy można wpływać na obrót śmigła i animować je zgodnie z wiatrem, który przyjmuje, zamiast generować przepływ przez obrót.

Zasadniczo chcę zasymulować turbinę wiatrową, której prędkość obrotowa musi się zmieniać w zależności od siły wiatru, a zakłócenia i trajektorie muszą się zmieniać w zależności od położenia łopat. Chcę również, aby obracające się pomieszczenie było animowane w tym samym czasie, co linie strumieniowe.

Kiedy tworzę obszar obrotu obejmujący moje śmigło, jedynym parametrem jest jego prędkość obrotowa. Tyle tylko, że nie chcę, żeby prędkość obrotowa była zdefiniowana przeze mnie, tylko żeby się obracała w zależności od wiatru.

Redagować:

W rzeczywistości mój przypadek bardziej przypominałby wodomierz lub młyn. Wyobraź sobie koło łopatkowe, które obraca się zgodnie z natężeniem przepływu. Chcę to symulować i animować.

Witam @Sylk 

Wiesz, że na tym forum nie ma wielu specjalistów od przepływu.

W tych nielicznych przypadkach, gdy nieuchronnie poruszany był temat porównywalny do Pańskiego, kandydaci byli kierowani do MECAFLUX Heliciel, który jest naprawdę stworzony do tego.

Pozdrowienia