Witam, mam obok siebie dwuczęściowy montaż. Dodałem materiał do pierwszego, który trafił do drugiego. Aby uniknąć zakłóceń, zmodyfikowałem drugą część, usuwając materiał identyczny jak przy poprzednim usuwaniu. Jednak mając do wykonania te same operacje na innych różnych zespołach, zastanawiam się, czy ktoś zna skuteczną metodę uzyskania profilu i przeciwprofilu poprzez wykonanie jednej funkcji. Dziękuję. :)
Witam
Czy możesz przesłać nam sitodruk zespołu z tym, czego potrzebujesz...
Zamknięty montaż. Celem jest znalezienie metody, którą mógłbym zastosować również w przypadku listew. Dziękuję.
tenon_mortaise_simple.png
Tak, już raz z niego korzystałem, w przeciwnym razie musiałbym stworzyć bibliotekę funkcji wielokrotnego użytku na podstawie zestawów.
AC Cobra 427, widzę, że dobrze znasz program, czy możliwe jest przekształcenie mechanicznie spawanego korpusu objętościowego w część?
Dziękuję bardzo.
Tak, to możliwe, czy możesz podać mi przykład tego, czego byś chciał?
Wolałbym, aby każda bryła tomu była częścią samą w sobie, aby można było je modyfikować jako część. Dziękuję.
ramka1.sldprt
Witam
@ac kobra Mała uwaga :Funkcja czopa wpuszczanego 2018 dotyczy tylko prac z blachy, ale nie w przypadku korpusów objętościowych typu profile lub elementów drewnianych osadzonych w czopie wpuszczanym.
@alpapha3000 to spawane części konstrukcyjne, które chcesz, ponieważ twój plik zaczyna się i robi to w ten sposób. Z czego wykonana jest twoja rama? Na pierwszym rysunku (post #3) nie wyglądało to na drewno
Cdlt powiedział:
Zozo_mp,
Każdy korpus może zostać przekształcony w arkusz blachy za pomocą funkcji konwersji na arkusz blachy, nawet jeśli nie ma w nim zagięć, jest to okrężny sposób na uzyskanie dostępu do funkcji normalnie niedostępnych.
Dzięki @ Cobra 427
Bardzo sprytny
Ale w tym przypadku, jeśli dobrze rozumiem co proponujesz, to jest to, że blacha miałaby grubość profilu, powiedzmy dla przykładu 100 x 30.
Postaram się zobaczyć w tym przypadku jak to wygląda :-)