Zastanawiam się, czy możemy umieścić drabinę na części na poziomie montażu? Na części jest to możliwe (Insertion/Function/Scale), ale nie mogę tego znaleźć w montażu.
O co chodzi? Służy do reprezentacji, a więc nie do części mechanicznych. Mam komponenty o określonym wymiarze i w niektórych przypadkach będę musiał je zmniejszyć, jeśli to możliwe, bez konieczności tworzenia wielu konfiguracji na poziomie części zgodnie ze skalą.
poprzez ponowne wydanie swojej części lub części wewnętrznych do montażu musi być w stanie to zrobić, ale pozostaje to nową konfiguracją
W SLDASM nie ma skali. Zasadniczo chcesz, aby Twoje części były większe. W tym momencie musisz zastosować współczynnik korekcyjny do wszystkich swoich elementów. SLDASM zawiera tylko wiązania i nazwy części, które są w nim złożone. w żadnym wypadku nie modyfikuj części, modyfikując tylko SLDASM!!
Jeśli chcesz zmodyfikować złożenie, przekaż je częściowo
Jak mówi Gt22, albo położymy drabinę z powrotem na wszystkich częściach i przerobimy montaż, albo możesz zaoszczędzić swoje piaskowanie w . PART i utwórz na nim skalę, ponieważ służy tylko do reprezentacji lub istnieje narzędzie SCALE (https://www.youtube.com/watch?v=t71GsWL9j2M), które skaluje cały zespół na raz! Użyłem go raz, aby przejąć oczyszczalnię ścieków od klienta, który był w skali mauvar!!!
Będzie to możliwe tylko poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy i edycję części w kontekście, modyfikując w ten sposób istniejącą konfigurację bez tworzenia nowej. Nie sądzę, żeby był bardzo długi, ale makro i tak mogłoby znacznie skrócić ten czas.
Pomysł polegał na użyciu komponentów bibliotecznych i umieszczeniu skali tylko w zestawie. Zachowując przy tym powiązanie z pierwotnym elementem (w przypadku ewolucji). Zgadzamy się @gt22, niekoniecznie jest to zgodne z podstawowym duchem SW. :)
@David, To narzędzie "SKALA" jest w zasadzie ciekawe, nawet jeśli w moim przypadku mi nie pomoże. :/ To, co mi umyka, to to, w jaki sposób udało Ci się go użyć do modyfikacji oczyszczalni ścieków, skoro najwyraźniej stosuje współczynnik ze wszystkich stron modelu. Oczyszczalnia ścieków jest jednak z natury pozbawiona wymiaru budowlanego! Czy możesz powiedzieć mi coś więcej?
@Lucas, edytuj w kontekście, nadal zamierzam edytować mój utwór. Ale chcę, aby było to zarządzane na poziomie montażu, aby nie dotykać mojej części.
Czyli nie ma innych pomysłów? Jesteście dla mnie rozczarowani:D
Jeśli jest to jednorazowe wydarzenie, to nie widzę innych rozwiązań niż te, które proponują nasi towarzysze.
Jeśli to się powtarza, dlaczego nie zaplanować funkcji skalowania w danych pomieszczeniach i nie sterować nią przez menedżera konfiguracji. W związku z tym, gdy komponent zostanie wstawiony, skala zostanie wybrana, a konfiguracja zostanie utworzona automatycznie w danym komponencie.