Funkcja nieprzeciętego cięcia przy cięciu lokalnym w części

Witam

Chciałbym zrobić lokalne cięcie na PIECE

Na tym lokalnym wycięciu chciałbym, aby element (odpowiadający funkcji w moim menedżerze operacji FeatureManager części) wyglądał na nieprzecięty.
Za pomocą właściwości sekcji lokalnej mogę ukrywać wybrane przeze mnie elementy, a nie usuwać sekcji.

Czy mógłbyś mnie oświecić w tej sprawie? Wiem, że dla montażu nie ma problemu dla nieoszlifowanych elementów, ale w obrębie tej samej części?
Dziękuję

To tak jak z klasycznym cięciem, z tą różnicą, że musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na lokalne cięcie w drzewie, wybrać "Właściwości", a następnie "Zakres cięcia" i wybrać elementy, które chcesz wyświetlić nieprzycięte.

1 polubienie

Witam

Należy użyć właściwości "IsFastener" ustawionej na wartość 1 dla komponentów, które mają zostać wykluczone z lokalnego cięcia. Następnie edytujesz funkcję lokalnego cięcia i zaznaczasz "Wyklucz". Spowoduje to wykluczenie wszystkich komponentów z tą właściwością =1. Jeśli właściwość ma wartość 0, komponent zostanie odcięty.

Pozdrowienia

1 polubienie

@Antho też jest słuszne, ale w tym przypadku musisz najpierw wykonać cięcie lokalne, a następnie przejść do właściwości cięcia lokalnego.

1 polubienie

Witam

Możesz też wykonać konfigurację z planem i narysować szkic według własnego uznania, a następnie kliknąć na niego i utworzyć sekcję. 

1 polubienie

Tak, rzeczywiście, moje pytanie dotyczy części. Więc nie  widzę, jak zastosować isfastener do konkretnej funkcji

1 polubienie