Jak działa strona

Przepraszam, ale od wielu lat biorę udział w dyskusjach na forach.

Ale tutaj, w tym przypadku, przyznaję się, że zgubiłem łacinę...

Brak przycisku "Odpowiedz", mimo że otrzymałem 2 odpowiedzi na mój pierwszy post.

Brak przycisku do wstawiania obrazu lub czegokolwiek innego...

Chyba jestem "idiotą", ale chciałbym zrozumieć...

PS: Podziękowania dla redaktorów 2 odpowiedzi...

1 polubienie

Z której przeglądarki korzystasz? Chrome jest bardzo zalecany dla FOFO

Kiedy zadajesz pytanie, Ty również musisz się zapisać, aby otrzymać

Powiadomienie o nowej wiadomości w kanale informacyjnym (koperta obok ?) w lewym górnym rogu

masz odpowiedzi, na które możesz również odpowiedzieć sobie Odpowiedź w niebieskim prostokącie

-W wątkach dyskusji
Ta odpowiedź rozwiązała mój problem zdobywa 30 punktów do autora odpowiedzi
Jeśli sam rozwiążesz pytanie za pomocą swojej odpowiedzi, nie otrzymasz żadnych punktów
Za + 1 zdobywasz 10 punktów, jeśli odpowiedź pomogła Ci w poszukiwaniach
Wartość -1 nic nie wnosi i teoretycznie nie przynosi nic dobrego w kwestii

-SAMOUCZEK
Możesz pobrać samouczki (zakładka samouczki lub (aplikacje, samouczki i szkolenia))
Aby komentować, jest to pole pod samouczkiem na stronie wspomnianego samouczka
Aby to zauważyć, to gwiazdy

Wybierając liczbę według własnych upodobań, zarabiasz 10 za plakat samouczka

To wszystko, to bardzo proste, to tradycja, pozwala innym członkom ocenić ten samouczek

i zdobywa punkty za nagrody (patrz zakładka Nagrody)

Po X punktach otrzymasz prezent

Tutaj wiesz wszystko o zwyczajach i zwyczajach panujących na stronie
Możesz zadać tyle pytań, ile chcesz
Podążanie za kimś pozwala zobaczyć wszystkie te interwencje na FOFO

dobry wieczór @+ ;-)

4 polubienia

Bosoir,

Mam też pytanie w toku, oto jak to zrobić.

Aby odpowiedzieć, masz ikonę "Odpowiedz w prawym dolnym rogu swojego pytania, a jeśli chcesz wstawić obrazek poniżej ramki swojej odpowiedzi" znajduje się ikona "wybierz plik", spójrz na wstawiony przeze mnie obraz, z drugiej strony jest mały przepraszam.

Mathieu

sans_titre.png

FYI również, stworzyłem samouczek, aby zamknąć pytanie:

Idź i rozejrzyj się na wszelki wypadek.

http://www.lynkoa.com/tutos/cloturer-une-question

Mathieu

3 polubienia

Dobry wieczór Wiking i witamy w Lynkoa!

Nazywam się Clémentine i jestem community managerem witryny. Zajmuję się animacją społeczności.

Podziękowania dla gt22 i Mathieu (którzy są lojalnymi i bardzo aktywnymi członkami) za ich odpowiedzi ;)

Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na stronie "Pomoc" w serwisie  :

Źródło: http://www.lynkoa.com/aide 

Istnieją filmy instruktażowe na temat działania witryny.

Jeśli masz jakieś pytania, możesz je zadać na tej grupie:

http://www.lynkoa.com/groupes/support-lynkoa

Jeśli masz problem, możesz go zgłosić tutaj:

http://www.lynkoa.com/groupes/signaler-un-probl%C3%A8me-sur-lynkoa

Jak wskazuje gt22, rzeczywiście istnieje system punktowy. Jeśli jesteś bardzo aktywny na stronie, zdobędziesz punkty, a na koniec możesz sprawić sobie miły prezent. Zobacz tutaj, aby uzyskać więcej informacji:

Więcej informacji: http://www.lynkoa.com/boutique-cadeaux 

Jest też część wyzwania, w której możesz wziąć udział, publikując swoje dzieła. Zwycięzcy zdobywają punkty, prezenty lub nagrody pieniężne, zobacz tutaj:

http://www.lynkoa.com/challenges

Na Lynkoa można również znaleźć grupy członkowskie, wiadomości na temat CAD, katalogi części 3D Traceparts, sklep...

Wszystko jest określone w naszym filmie prezentacyjnym , który można zobaczyć klikając TUTAJ

Jeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się ze mną.

Życzymy miłego odkrycia Lynkoa, do zobaczenia wkrótce:)

Clementine

5 polubień

Osobiście uważam, że ta strona jest o wiele bardziej praktyczna i przyjazna niż inne fora.

Ale oczywiście musisz się przyzwyczaić do nieco innego sposobu, w jaki to działa

4 polubienia

@Tomalam:

Przyjazny w porządku, ale praktyczny, nie do końca się z tobą zgadzam.

Fakt, że musisz podpisać się pod własnym pytaniem, nie uważam za praktyczny.

To samo dotyczy pytania, na które udzielono odpowiedzi.

Nie da się śledzić grupy lub wiadomości bez ciągłego analizowania danych artykułów.

Osobiście nie uważam tego za zbyt praktyczne, ale jest to bardzo osobista opinia.

3 polubienia

Zgadzam się z opinią Pascala, obsługa nie wydaje mi się zbyt intuicyjna, jednak jakość odpowiedzi sprawia, że zapomina się o tym drobnym szczególe!

Miłego dnia wszystkim

3 polubienia

Nie jestem więc fanem forów (więc nie sformatowanych) i dlatego uważam, że jest to bardzo intuicyjne. Przejrzysty interfejs idealnie mi odpowiada.

Jeśli chodzi o jakość odpowiedzi, myślę, że wszyscy się z tym zgadzamy.

3 polubienia

Całkowicie się z @Pascal zgadzam i @hospital

Nad FOFO trzeba włożyć wiele wysiłku

1. Publikowanie obrazów na żywo w kanale pozwoli Ci lepiej zrozumieć tematy
  2. Publikowanie filmów
  3. Głupio być zmuszanym do podpisywania się pod własnymi pytaniami
  4. To samo dotyczy grup
  5. bezpośredni link do nowej odpowiedzi na otrzymane wiadomości

i mam kilka innych.................. itd... itd... itd.......................

@+ ;-)

Ok Pascal, z wyjątkiem zapisania się na własne pytanie, zawsze otrzymywałem powiadomienie bez subskrypcji mojego pytania. Może problem z ustawieniem (patrz zdjęcie)

notification.png
2 polubienia

Oczywiście w przypadku powiadomień i poczty brakuje nam opcji, ale jest grupa zmian do wprowadzenia! Czy to nie @Clémentine?

To prawda, że niektóre propozycje pozostały bez odpowiedzi, ale dlatego, że nie było zbyt dużej mobilizacji w niektórych tematach!

Swoją drogą, w kwietniu nie miało być większej ewolucji strony?

2 polubienia

Witam

Nie miałem żadnych szczególnych problemów na forum.

Zawsze za pierwszym razem widziałem, które przyciski należy nacisnąć.

Po tym prawdą jest, że ergonomia nie jest na najwyższym poziomie.

Na przykład nie można sprawdzić, czy na dany temat udzielono nowej odpowiedzi.

(Temat może być pogrubiony lub przeniesiony na górę listy)

W przypadku dyskusji na kilku stronach nie da się przejść od razu do końca. Musisz otworzyć 1. stronę, zakończyć na dole i kliknąć na ostatnią stronę.

Rozumiem też, że przycisk odpowiedzi, który pozostaje pod początkowym pytaniem, może być niepokojący.

Ale hej, można się do tego przyzwyczaić, radzisz sobie z tym i musisz mieć możliwość poprawy.

S.B

PS: Nie mówię o jakości odpowiedzi, o której już wspomniałem.

1 polubienie

@gt22

Mimo to przyznaje, że ogólny wynik Lynkoa jest raczej pozytywny. W przeciwnym razie nie byłbyś najlepszym współtwórcą z ponad 1000 odpowiedzi, a my nie zgromadzilibyśmy 5000 odpowiedzi na TOP 10! Nie? Owszem, są szczegóły do ustalenia, ale dajmy szansę na rozwianie wątpliwości Drużynie Lynkoa. Nie mamy wątpliwości, że wsłuchują się w nasze komentarze!

Obraz byłby tak ponury, że nie byłoby takiej dynamiki w ciągu zaledwie 1 roku!

3 polubienia

@ Benoit

Powtarzam tylko w wątku już opracowane tematy dotyczące ulepszeń FOFO

oczywiście fofo jest świetny, bardzo responsywny, ostry i bardzo PRO

@+ ;-)

1 polubienie

Mały kamyczek w gmachu: funkcjonowanie jest bardzo dobre i nie możemy kwestionować jakości odpowiedzi, wszyscy się zgadzamy.

Po tym czasie nie jest łatwo stworzyć środowisko, które może całkowicie zadowolić tak wielu uczestników.

Pomimo aspektu społecznościowego, nie uważam Lynkoa za tak naprawdę forum, w każdym razie ogólna prezentacja na to nie wygląda. Aktywnie uczestniczyłem w kilku innych forach i przyznaję, że Lynkoa wstrząsa nawykami, ale w końcu jest bardzo intuicyjny.

Musisz zrozumieć system pytań / grup itp., ale kiedy już to zdobędziesz, jest to bułka z masłem.

Nadal mały problem z funkcją "szukaj", nawet jeśli uważam, że znacznie się poprawiła, ale musisz znaleźć krytykę, co? :)

3 polubienia

Cze wszystkim

Dziękuję za Wasze opinie. Odnotowujemy wszystkie prośby o uaktualnienie zgłoszone w grupie "Ulepszenia".

Ale weź pod uwagę, że Lynkoa ma dopiero 1 rok i jest to sieć społecznościowa (nie forum). Nawet jeśli gt22 upiera się przy mówieniu o "fofo" ;) 

Zdajemy sobie sprawę, że czeka nas wiele zmian. Również w naszych biurach każdego dnia pojawiają się pomysły! Nie mamy jednak budżetu, który można rozszerzyć, a opracowywanie nowych funkcji jest bardzo kosztowne. Zdecydowaliśmy się nagradzać naszych członków, jest to również budżet dla nas.

Każda witryna, która dopiero zaczyna, ma swój udział w błędach i ewolucjach do przemyślenia. Dla tych, którzy znali Facebooka na początku, był on zupełnie inny niż dzisiaj... z błędami itp. W Lynkoa nie mamy do dyspozycji setek, a nawet tysięcy programistów... Stąd oczekiwanie na nowe funkcje.

Dokładamy wszelkich starań, aby sprostać Państwa oczekiwaniom. W imieniu zespołu proszę o cierpliwość, a przede wszystkim o dalsze utrzymywanie strony przy życiu. Im więcej będziemy mieć członków, tym bardziej strona będzie się rozwijać i tym bardziej będzie miała nadzieję na rozwój swojego budżetu.

Ze swojej strony nie wahaj się sponsorować, przyjaciół, znajomych, byłych kolegów...

Dziękuję wszystkim i do zobaczenia wkrótce  !

PS: będzie zmiana, trochę więcej cierpliwości :)

2 polubienia

Cóż, jest też przypadek CM, z Yves'em było znacznie lepiej...

Oczywiście, że żartuję, Clementine!! (odrobina humoru w tym świecie plusów, czasami jest dobrze:)

3 polubienia

Dziękuję jose-accessa :((

;-)

1 polubienie

Cóż, yes@Clémentine

Ufamy Team Lynkoa, wszystko to będzie dalej ewoluować, ale już nie jest tak źle!!

1 polubienie