Zaprojektowałem część interfejsu bezpośrednio w złożeniu. Teraz chcę odzyskać w innym złożeniu, a solidworks mi tego zabrania.
Co więcej, pomimo tego, że wszystkie pliki są otwarte, po zmianie nazwy pliku złożenia 1 (proto ref na serial ref), relacja części nadal wskazuje na proto ref.
Potrzeba: Zezwól na tworzenie zewnętrznych numerów części do modelu Typ komponentu części: Dowolny komponent Dla kontekstu, należy go postrzegać zgodnie z twoim sposobem pracy i strukturyzacji twoich konstrukcji.
Zmiana " Oznaczenia " zespołu lub komponentu nie powinna zmieniać jego relacji z innymi komponentami. Tylko zmiana nazw plików może mieć taki efekt.
Aby sprawdzić relacje między elementami w zespole i opcjonalnie wskazać im inne pliki lub lokalizacje, należy: => Otwórz menu (Solidworks), a następnie, wskazując na swoje złożenie, kliknij na Odniesienia...
Na koniec, aby " odzyskać " otwory z innego zespołu, upewnij się, że jesteś w trybie rozwiązanym... a nawet wtedy możliwe jest, że Solidworks jest trochę niechętny do zduplikowania funkcji do nowej części.
Pozdrowienia
Uwaga: O ile to możliwe, radzę nie nadużywać odniesień zewnętrznych... " Ok " podczas fazy " badań/projektowania ", ale pamiętaj, aby usunąć je tak szybko, jak to możliwe (lub przynajmniej je zablokować)...
Witam @Maclane Chciałbym skorzystać z Twojej interwencji, aby zapytać, czy możliwe jest bezpośrednie zmodyfikowanie nazwy pliku, do którego się odwołujesz, w zestawie, a nie tylko jego ścieżki, na przykład, jeśli zmieniliśmy jego nazwę, lub aby go zmienić.
Edit: Ha jestem głupi, po prostu kliknij na 1. kolumnę, aby ją edytować.