Witam
Nie mogę używać żadnej funkcji na części, nawet zwykłego wiercenia.
Używam wersji 2018 SP5 oprogramowania Solidworks. Kiedy używam wersji 2020 SP5 Solidworks, mogę wprowadzić wszystkie zmiany w części.
Otwieram ten sam plik na innym komputerze, który również ma wersję 2018 SP5 i udaje mi się zmodyfikować ten.
Czy ktoś ma pomysł?
Nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania i to już drugi raz.
Aby rozwiązać ten problem za pierwszym razem, przeprowadzono całkowitą ponowną instalację stacji.
Z góry dziękuję.
Witam
Pachnie jak uszkodzony plik!
Najlepiej byłoby przekonwertować go na standardowy plik parasolid ( *.x_t ), aby dokonać drobnej modyfikacji, a następnie zapisać go w formacie SLDPRT.
Nie jest to logiczne, ale działa w zasadzie. ;-)
Pozdrowienia
2 polubienia
Witam
Czy masz obie wersje programowe na tej samej maszynie? Być może jest to konflikt wersji. Ogólnie rzecz biorąc, nie zachowujemy starej wersji właśnie ze względu na konflikt między linkami, które wskazują między różnymi wersjami.
2 polubienia
Rzeczywiście, plik jest uszkodzony, ale ponieważ możesz go otworzyć na innym komputerze, ponownie go zapisać, ogólnie działa.
2 polubienia
Jest prawdopodobne, że jest to problem z uszkodzonym plikiem opcji, koniecznie bezpośrednio z części,
Możesz spróbować otworzyć go z solidworks Rx (wpisz RX w menu start, uruchom Rx 2020 i na samym dole "uruchom solidworks ignorując ustawienia w obszarze narzędzia/opcje) i spróbuj otworzyć plik,
Myślę, że mógłbyś ewentualnie dołączyć ten element, abyśmy mogli spróbować go otworzyć,
Dobry wieczór,
4 polubienia
Witam
Jak zasugerowano wcześniej, próbowałem z Solidworks RX.
Magia zadziałała i udało mi się wprowadzić zmiany w utworze.
Jeszcze raz dziękuję, będę mógł kontynuować moją pracę.
1 polubienie
Witam
Sesja Rx jest tymczasowa, aby rozwiązać problem, musisz przejść do edytora rejestru i zmienić nazwę tego folderu:
Komputer\HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\SolidWorks do Komputer\HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\SolidWorks.old
To właśnie ten folder jest odpowiedzialny za problem, zresetuje opcje do domyślnych,
Z wyrazami szacunku,
1 polubienie
Właśnie zmieniłem rejestr.
Wszystkie działają, musiałem tylko przekonfigurować swoje preferencje.
Dziękuję.