Mapa w tle w kolejności alfabetycznej

Witam, nie mogę znaleźć sposobu na umieszczenie map  bazowych w kolejności alfabetycznej w solidworks.

Pozwólcie, że wyjaśnię: kiedy tworzę nowy dokument i wybieram jeden z moich rysunków, otwiera się on z oknem solidworks o nazwie "Rozmiar/Format mapy bazowej". W tym przypadku moje tła są nieuporządkowane.

Należy zauważyć, że w przypadku innych komputerów w biurze moje mapy bazowe są w kolejności alfabetycznej, podobnie jak w eksploratorach Windows na wszystkich komputerach.

Czy masz rozwiązanie? Spojrzałem, ale jestem zbyt nowicjuszem.

fenetre.jpg

Nie jest łatwo odpowiedzieć, ponieważ nigdy tego nie widziałem i nie mogę odtworzyć problemu.

2 polubienia

Witam

W każdym razie, dlaczego nie umieścić 1,2,3 itd przed

1-MGA.....

2-MGA...

3-MGA.....

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Małą sztuczką jest umieszczenie terminu (ISO) w nawiasie w nazwie mapy bazowej. Zaznaczając opcję "Pokaż tylko standardowe formaty", powinny być wyświetlane tylko nazwy z ISO. Może będą w porządku?!

3 polubienia

Witam, przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi, ale byłem w trakcie prac. Dziękuję za odpowiedzi, ale nic nie zmienia mojego problemu.

Skontaktuję się z infolinią i będę Cię informował na bieżąco.

2 polubienia

Problem będzie wynikał tylko z kolejności, w jakiej utworzyłem moje mapy bazowe. Na razie nie ma rozwiązania. Musiałbym otworzyć wniosek w Dassault.

W każdym razie dziękuję za pomoc.

Witam

Ten sam problem dla SW2022.

Poradziłem sobie z tym, przenosząc mapy bazowe do innego folderu, sortując je alfabetycznie, a następnie kopiując je jedna po drugiej do oryginalnego folderu. Podobnie jak kopiowanie do nowej daty utworzenia, pozwala to obejść problem. Wadą jest to, że za każdym razem, gdy tworzysz nową mapę bazową, musisz zaczynać od nowa...

Proces ten dotyczy również szablonów dokumentów.