Mapa tła nie przechodzi z jednej strony na drugą

Witam

Stworzyłem serię rysunków z powiązaną mapą tła (sztuka A4, sztuka A3, A4 ASM, A3 ASM)

Problem polega na tym, że gdy chcę dodać nową stronę, mapa bazowa nie podąża za mapą, zajmuje starą (która została usunięta)

Próbowałem edytować moje mapy bazowe, dodając 2. stronę z odpowiednią mapą bazową, zapisz, usuń 2. stronę i zapisz ponownie, ale problem pozostaje i występuje tylko dla 2. strony, na 3. stronie zajmuje to to samo co 1.

Macie jakieś pomysły?

Witam

Która wersja oprogramowania?

Gdzie są przechowywane mapy bazowe? (lokalny, serwer, epdm, ...)

Jaka metoda wkładania arkusza?

Pozdrowienia

2 polubienia

SW 2016

Mapy bazowe są przechowywane na serwerze

Osobiście dodaję stronę za pomocą ikony w lewym dolnym rogu, gdzie znajdują się zakładki do przechodzenia z jednej strony na drugą, jeśli chodzi o moich kolegów, nie znam ich sposobu na to, ale problem występuje również u nich

1 polubienie

W pliku drwdot musisz zrobić, w pustym obszarze, kliknąć prawym przyciskiem myszy / właściwość i przypisać mapę bazową (np. gdy chcesz ją zmienić)

1 polubienie

Przechowując mapy bazowe na stacji

To może działać lepiej

@+;-)

1 polubienie

Nie jestem jedyną osobą, która korzysta z tego tła, jesteśmy całym biurem, więc są one scentralizowane na serwerze, aby upewnić się, że wszyscy używają tych samych i nie używają ich na swój własny sposób

Nie proszę, żebyś majstrował przy planach tła

po prostu miej kopię na swoim twardym

a wykonanie testu już w  tej chwili wyeliminuje problem z łączem sieciowym odzyskiwania strony T

@+

@gt22 problem z wewnętrzną pamięcią dyskową komputera polega na tym, że nawet po powiadomieniu o modyfikacji rysunki nie zawsze są aktualizowane.... więc domyślnym wyborem administratorów CAO jest umieszczenie plików referencyjnych na serwerze

Nie proszę o przechowywanie dokumentu planu na twardym stanowisku pracy

ale po prostu mapy bazowe do testowania

aby zrozumieć, dlaczego druga strona nie jest taka sama jak pierwsza

c wszystkie

Jaką różnicę robi to, że model tła znajduje się na stacji roboczej 

zamiast udać się na serwer, aby go pobrać

Nie zmieni to faktu, że plan będzie przechowywany na serwerze

@+

1 polubienie

Zachowaj zimną krew head@Gt22 :D

Gerald, sprawdź, czy na wszystkich stronach zaznaczona jest ta sama mapa tła???

Jeśli masz PDM, na którym przechowywana jest mapa bazowa, spróbuj pobrać najnowszą wersję!

Cdt

1 polubienie

mapy bazowe nie są przechowywane w PDM, znajdują się na serwerze, więc nie mają wersji

A dokładniej, kiedy chcę dodać stronę, chcę, aby automatycznie używała tego samego tła, co na pierwszej, aby nie musieć ponawiać procesu zmiany tła za każdym razem, gdy dodaję stronę.

Ustawiłem SW tak, aby ustawiał dla niego domyślną mapę bazową, ale nie jest to ta, którą przyjmuje, gdy mam ten problem

Pytanie z 2 punktami:

Po kliknięciu karty, aby utworzyć nowy arkusz i konieczności wybrania mapy bazowej, pojawi się niestandardowa mapa bazowa, klikając przycisk Przeglądaj?

Aby tego uniknąć, po prostu zapisz własne mapy bazowe w folderze innym niż klasyczne mapy bazowe i dodaj ścieżkę do folderu w: opcje systemu ==> Lokalizacja pliku ==> Mapy bazowe

Nie widziałem historii serwerów, przepraszam.

Działa to również w przypadku pozostawienia map bazowych na tym serwerze i dodania ścieżki do serwera w lokalizacjach plików.

Przed dodaniem arkusza sprawdź, czy plan podstawowy pierwszego arkusza jest poprawny (kliknij prawym przyciskiem myszy nazwę arkusza, a następnie kliknij właściwości).

Podczas dodawania arkusza próbuje on użyć mapy bazowej użytej w pierwszym arkuszu, ale zwykle jest to niezapisana mapa bazowa, która jest używana w pierwszym arkuszu

Nie wiem, czy to jest wystarczająco jasne

1 polubienie

Przypadkiem nie klikniesz dodaj arkusza? A może tworzysz kopię istniejącego??? Przynajmniej będziesz mieć pewność, że masz takie samo tło!

Ps: pomysł, aby @Gt22 nie tworzyć "skrótu" na komputerze, naprawdę nie był głupi, próbowałeś?

2 polubienia

Witam

Z tego, co rozumiem, masz kilka szablonów rysunków (plików .drwdot), z których każdy ma wbudowaną mapę bazową?

Jeśli tak, to zgadzam się z ostatnim postem ludo.mai , w którym pisze:

"Przed dodaniem arkusza sprawdź, czy plan podstawowy pierwszego arkusza jest poprawny (kliknij prawym przyciskiem myszy nazwę arkusza, a następnie kliknij właściwości).

Kiedy dodajesz arkusz, próbuje on użyć tła użytego na pierwszym, ale zwykle jest to niezapisane tło, które jest używane w pierwszym".

Pozdrowienia