Mapa bazowa SheetMetalManufacturing

Witam

Pracuję na Solidworks 2017.

W SheetMetalManufacturing staram się wygenerować rysunek każdej rozwiniętej blachy, posortowany według grubości blachy, z określoną mapą bazową.

Jednak w przypadku opcji " Grupuj widoki według grubości/materiału na wielu arkuszach w jednym pliku ", nie ma planu tła. Podczas gdy w przypadku innych zaznaczonych opcji (" Grupuj widoki w jednym pliku " lub " Grupuj widoki według grubości/materiału w wielu plikach "), następuje określona mapa bazowa.

Ilustracje problemu:

→ ustawień SMM
→ Problem z mapą bazową
→ rozwiązanie uzyskane z innymi opcjami

Czy masz rozwiązanie, aby wyświetlić mapę bazową z zaznaczoną opcją " Grupuj widoki według grubości/materiału na wielu arkuszach w jednym pliku "?

Dziękuję

Witam

Przede wszystkim witam na naszym forum, gdzie mam nadzieję, że znajdziecie Państwo odpowiedzi na swoje pytania.
Widzę też, że Państwa firma ma bardzo konkretną działalność dotyczącą bezpieczeństwa ryzyka upadków i wszystkiego, co jest związane z kładkami itp.

Mam nadzieję, że będziecie do nas przychodzić od czasu do czasu, aby podzielić się z nami swoją wiedzą na te tematy, które nie są tak proste, jak się wydaje, ponieważ wysiłek podczas upadków jest ogromny.

Wspólnota jest przede wszystkim bogata w wkład każdego z nich. (czy możesz trochę rozszerzyć swój profil)

W tych świątecznych okresach będziemy musieli uzbroić się w cierpliwość, ponieważ wielu naszych "MYs" jest na wakacjach (niektórzy pojechali pociągiem, nie wiem, czy zobaczymy ich jeszcze na czas)

Wesołych Świąt w międzyczasie.

Pozdrowienia

Witam

Rzeczywiście, dobrze odtwarzam problem.
Otworzyłem prośbę o ulepszenie dla tego problemu:

R&Dmy - Anomalia #162615

Opcja "Grupuj widoki według grubości/materiału na wielu arkuszach w jednym pliku" nie powoduje pobrania mapy bazowej szablonu rysunku

Czy możesz przesłać mi swój adres e-mail i imię i nazwisko, aby dołączyć się do prośby.

Niestety, nie ma obejścia bezpośrednio w SheetMetalManufacturing. Jednak po wygenerowaniu planów za pomocą narzędzia SheetMetal można użyć narzędzia Integracja, aby dodać żądaną mapę bazową.

Zobacz Pomoc: Zastępowanie mapy bazowej arkusza

Szczerze

1 polubienie