Mapa bazowa

Witam

Chciałbym przerobić moje tło, chciałbym wiedzieć kilka rzeczy;

Chciałbym wiedzieć

- Kod, który przywraca (poprzednio wypełnione) właściwości części/złożenia

- Kod strony dokumentu rysunkowego (skala, format... itp.)

- Zmieniono grubość linii na lokalną (lub nie), nie wiem, czy damy radę.

- Najlepiej umieszczać kolorowe obrazy

- Gdzie jest Projection Europe?

- Obwód arkusza z oznaczeniami (1,2,3,4,A,B,C,D)

Z góry dziękuję

Czy oglądałeś ten samouczek?

http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/creation-de-modele-de-fond-de-plan.html

3 polubienia

Spójrz także na ten samouczek, który opublikowałem

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/editeur-de-formulaire-solidworks

Między innymi umożliwia autouzupełnianie po prawidłowym skonfigurowaniu

@+ ;-)

1 polubienie

- Kod, który przywraca (poprzednio wypełnione) właściwości części/złożenia

Można używać właściwości niestandardowych 

- Kod strony dokumentu rysunkowego (skala, format... itp.)

Co to oznacza?

- Zmieniono grubość linii na lokalną (lub nie), nie wiem, czy damy radę.

Wkład?

- Najlepiej umieszczać kolorowe obrazy

Wstawianie obrazu >

- Gdzie jest Projection Europe?

Kliknij prawym przyciskiem myszy na > planie nieruchomości

- Obwód arkusza z oznaczeniami (1,2,3,4,A,B,C,D)

Możesz utworzyć punkt w punkcie początkowym (0,0) i utworzyć prowadnice zgodnie z potrzebnym standardem

Do zobaczenia wkrótce

2 polubienia

Przykład znajduje się w załączeniu.

exemple_a3.slddrw
1 polubienie

@benoit.lf samouczek nie pomaga mi bardzo Dziękuję i tak

@gt22tak już to przeczytałem i służył mi wczoraj ;) W każdym razie dziękuję

@BATCH123! tak, ale chciałbym, aby cały kod, który odnosi się do tej właściwości, został umieszczony w kartridżu d typu :P RP... itd. Wydaje mi się, że jest to jego

To znaczy ten sam kod, co ten, który ci mówię, ale odnosząc się do tego z dokumentu rysunkowego, czyli skali rysunku itp.

Na przykład we wkładce mają grubą linię, nie taką jak na szkicu, wiesz?

ok, dziękuję ;)

Mówiłem o symbolu projekcji, nie mogę go znaleźć. Ale dobrze jest wiedzieć, co mi też powiedziałeś

ok Dziękuję ;)

Aby pobrać właściwości 3D, jest to syntetyczna właściwość $PRPSHEET:{desired property}.

2 polubienia

Witam

Aby ułatwić ten proces, po nadaniu formy kartuszowi definiujesz adnotacje i przypisujesz im link hipertekstowy odnoszący się do otwartego dokumentu, w którym występują właściwości.

Ale jeśli właściwości części nie są poprawne, nie ma sensu umieszczać właściwości $PRPSHEET:{desired property}. w formie pisemnej bezpośredniej.

Do moich planów wypełniłem już part.prdot, który służy jako przykład, a następnie z pierwszym modelem udało mi się wykonać moje automatyczne rysunki.

Kiedy masz więcej niż 500 części do przerobienia, wtedy staje się to zabawne, ale myślę, że batchproperty może pomóc w konwersji w liczbie

1 polubienie

Witam

Czy to może ci pomóc?

reponse_question.doc
2 polubienia

Witam

Dokument znajduje się na stronie http://www.mycadservices.com/store/fr/formation/solidworks/thematiques-avancees-fonds-de-plan.html

5 polubień

$PRP:"NOMPRP" umożliwia dostęp do właściwości dokumentu, a więc do rysunku, na przykład: $PRP:"Rozmiar formatu arkusza SW" dla tekstu A4, A3, A2...

$PRPSHEET:"PRPname", aby pobrać właściwość z 3D

$PRPVIEW:"PRPNAME", gdy notatka jest dołączona do widoku, pozwala na pobranie właściwości dokumentu 3D, który znajduje się w widoku.

$PRPMODEL: "PRPNAME" w przypadku widoku złożenia, umożliwia pobranie właściwości modelu, do którego dołączona jest notatka (notatka z linią dołączenia lub odnośnikiem).

Umieściłem zrzut ekranu dla prostego wyboru właściwości... teraz mogę nie zrozumieć pytania, bo odpowiedź na pytanie już dali inni ludzie...

Zmieniono grubość: najlepszą rzeczą do zrobienia jest wyświetlenie paska narzędzi "Format linii", a następnie,  jeśli jest to grubość w mm... znajduje się we właściwościach dokumentu "Narzędzia/Opcje" zakładka "Właściwości dokumentu", "Grubość linii".

Obrazy: Wyjaśnienie tutaj bez samouczka jest nieco skomplikowane, najlepszym sposobem, aby upewnić się, że zrozumiesz prośbę i odpowiesz na prośbę oraz zadzwoń na infolinię... W niektórych przypadkach manipe jest... dziwaczny-_-

Projekcja europejska:  symbol nie istnieje... Musi być narysowany.

Obwód arkusza z oznaczeniami: jak wyżej, trzeba go narysować i umieścić notatki...

prpmep.jpg
2 polubienia

Dziękuję wszystkim, wszyscy dobrze mi pomogliście, wybrałem Faba, ponieważ miał najmniej sensu z was wszystkich.

Dziękuję